Handboek Wmo 2018

Wmo
2018

De Wmo is aan verandering onderhevig, de interpretatie door gemeenten is en blijft verschillend. We zien een toename van het aantal mensen welke langer thuis blijven wonen, waardoor er ook meer beroep gedaan wordt op de gemeenten. Het Handboek Wmo is in eerste aanleg geschreven voor Wmo consulenten, front- en backoffice medewerkers, klantmanagers en alle zorgprofessionals in onder andere sociale wijkteams. Daarnaast is dit Handboek een nuttig naslagwerk voor bestuurders en beleidsmedewerkers als mede voor leden van Wmo raden. Het is samengesteld vanuit het perspectief van die gemeente, zonder het belang van cliënten en professionals uit het oog te verliezen.

Wellicht vind je dit ook interessant

Basisopleiding Wmo consulent

Spreekt de combinatie van werken met mensen en administratieve taken je aan? Als Wmo consulent voer je keukentafelgesprekken met cliënten met een hulpvraag. De uitkomst van het gesprek verwerk je in een rapportage.

Kennisabonnement

Bijblijven in je vak en jezelf ontwikkelen was nog nooit zo makkelijk. Met een abonnement op onze online academie heb je beschikking tot meer dan 200 trainingen en ander materiaal.

Nationale bijscholingsdag

Een aantal keer per jaar organiseren we de Nationale Bijscholingsdag gericht op verschillende vakgebieden van het Sociaal Domein. Deze dag is vol met workshops en korte trainingen, gekoppeld aan actuele ontwikkelingen en vraagstukken in het Sociaal Domein. Hiermee ben je snel helemaal op de hoogte. Check de data en meld je aan!