Gemeente Zevenaar over ons tijdelijke projectteam afgeven herindicaties voor hulp bij het huishouden

23 augustus 2022

De gemeente Zevenaar is een van de eerste gemeentes waar ons projectteam ondersteunt met het afgeven van herindicaties. Ellen Beltman is werkzaam als projectleider bij de gemeente Zevenaar. We gingen met Ellen in gesprek over de behoeftes vanuit de gemeente en haar ervaringen met ons projectteam.  

Herindicaties hulp bij huishouden

Ellen werkt inmiddels vier jaar bij de gemeente Zevenaar. Als projectleider is ze betrokken bij het project over herindicaties. Ze licht toe: “De gemeente heeft te maken met beperkte financiële middelen. Door de kwaliteit van de beoordeling van aanvragen hulp bij huishouden te verhogen, zouden we financieel voordeliger uitkomen. Met een interne groep van collega’s van verschillende afdelingen zijn we aan de slag gegaan met het aanpassen van de verordening en beleidsregels. Toen dat gereed was, is er besloten om de huidige indicaties hulp bij huishouden te gaan herindiceren aan de hand van het nieuwe normenkader. Bij het uitvoeren van deze herindicaties konden we wel wat hulp gebruiken”. 

Minder druk op eigen Wmo consulenten

Voor het afgeven van de herindicaties besluit de gemeente een externe partij in te schakelen. “Ons eigen team van Wmo consulenten was op dat moment heel druk. We wilden onze eigen consulenten zo min mogelijk belasten en hebben er daarom voor gekozen om dit project uit te besteden. Hiervoor zijn we een selectieprocedure gestart met verschillende organisaties” vertelt Ellen. Het projectteam van Kenniscentrum Sociaal Domein wint uiteindelijk de aanbesteding. “Jullie voldeden aan al onze kwaliteitseisen. We vonden het vooral fijn dat er één projectleider is zodat we een aanspreekpunt hebben die het overzicht heeft. Ook vind ik de constructie mooi dat jullie werken met Wmo Consulenten in opleiding. Deze trainees houden zich dagelijks al bezig met gespreksvoering, hoe je met weerstand om moet gaan en hebben een frisse blik. Mooi om ze op deze manier de kans te geven om werkervaring op te doen” aldus Ellen. 

Wil je meer weten over ons tijdelijk projectteam herindicaties? Bekijk hier meer informatie over het projectteam.

Projectteam

Afgelopen mei is het projectteam gestart bij de gemeente Zevenaar. Dit team is speciaal samengesteld voor de gemeente. Dit zodat de professionals beschikken over de juiste ervaring, kennis én kunde voor het afgeven van de herindicaties. Het projectteam regelt de herindicaties van A tot Z. Ellen: “Wij hebben een lijst gemaakt met de informatie over onze inwoners. Vervolgens was het aan het projectteam om de gesprekken in te plannen, gesprekken te voeren, gespreksverslagen te maken en het te verwerken in ons systeem. Vervolgens wordt het doorgezet naar Backoffice.” Het projectteam focust zich op het project zodat de eigen Wmo Consulenten ontzorgd worden. Dit voor een versnelde afhandeling van de herindicaties binnen een afgesproken termijn. Ellen: “Het is fijn om deze ondersteuning te krijgen van een externe partij. Hier zijn wij erg blij mee.” 

Wil jij meer weten over de ervaringen van Ellen? Stuur haar een berichtje via LinkedIn. Ze vertelt je graag meer!

Ben je op zoek naar gemotiveerd en goed getraind personeel op het gebied van het Sociaal Domein?

Vragen over het tijdelijk projectteam herindicaties?

Neem dan contact op met Jasper Peeters. Hij bespreekt graag met jou de mogelijkheden. Je kunt Jasper bereiken via 085 303 06 21 of stuur hem een e-mail.