Veel mensen met een beperking zijn afhankelijk van een rolstoel en/of vervoersvoorziening. Heb jij te maken met wensen en behoeften van de cliënt maar ook met de technische mogelijkheden en kosten? In de training zitanalyse en rolstoelen wordt er gekeken naar de medische, ergonomische en technische aspecten om zo een passende oplossing voor de cliënt te vinden.
Als Wmo consulent heb je in grote lijn drie taken. Jij bepaalt of een rolstoel of maatwerkvoorziening noodzakelijk is. Hiervoor moet je de zithouding van de cliënt observeren en de wensen en behoeften van de cliënt achterhalen. Indien nodig stel jij vervolgens een programma op met alle eisen.
Tijdens de training ‘Zitanalyse en Rolstoelen’ leer je op welke manier je de zithouding van een cliënt kan observeren en de behoeften van de cliënt te achterhalen. Een voorwaarde hiervoor is dat je weet onder welke wet welke voorziening valt. Tijdens deze training leer je de verschillen kennis tussen de Wmo, Wlz en ZVW. De training geeft jou naast uw eigen basiskennis, een verdieping op het gebied van rolstoelen en het gebruik ervan.
Leerdoelen
Na deze training:
Deze training is bedoeld voor zowel beginnende als ervaren Wmo consulenten en generalisten in Sociale teams die iets meer willen weten over de mogelijkheden van rolstoelen.
Deze training wordt op hbo-niveau gegeven.
Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Het programma bestaat uit een ééndaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:
De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.
De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.
Na het volgen van deze training ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.
Vanwege recente wijzigingen in de regels van STAP, is het niet langer mogelijk om het STAP-budget te gebruiken voor het scholingsaanbod van Kenniscentrum Sociaal Domein. De overheid heeft besloten dat alleen nog OCW-erkende onderwijsinstellingen, zoals MBO- en HBO-opleidingen, in aanmerking komen na de STAP-ronde van 3 juli. Hierdoor vallen ongeveer 95% van de opleidingen en opleiders niet langer onder het STAP-budget, inclusief alle (branche-erkende) opleidingen van Kenniscentrum Sociaal Domein.
Wil je toch de volgende stap zetten in jouw carrière? Geen zorgen, je kunt nog altijd starten met een vakinhoudelijke opleiding van Kenniscentrum Sociaal Domein!
€ 499,00