Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Verhaalsrecht en Beslagwetgeving in de Schuldhulpverlening

Open inschrijving
 499,00
1 lesdag
Schuldhulpverlening
Training

Met de eendaagse training verhaalsrecht en beslagwetgeving in de schuldhulpverlening leer je de ins en outs kennen van de incassotrajecten van incassobureaus, gerechtsdeurwaarders, factoringbedrijven en van de overheid en de impact die ze hebben op de schuldenaar. In deze training staan de samenwerkingsmogelijkheden tussen invorderaars en de schuldenaar/schuldhulpverlener centraal.

Als een consument niet aan zijn of haar betaalverplichtingen voldoet, kan de schuldeiser een incassoprocedure starten. Kan de consument of schuldenaar niet betalen, dan kan de schuldeiser het verhaalsrecht gebruiken: het recht om verhaal te nemen op de goederen van de consument. De schuldeiser kan ook verplichtingen afdwingen door beslaglegging.

Tijdens de training Verhaalsrecht en beslagwetgeving in de schuldhulpverlening komen de incassotrajecten van incassobureaus, gerechtsdeurwaarders, factoringbedrijven en die van de overheid aan bod. Je duikt in de juridische en sociale aspecten van de procedures, de vormen van beslaglegging en de impact die deze trajecten hebben op de schuldenaar. Je onderzoekt de belemmeringen die het schuldentraject verstoren en zoekt naar creatieve en praktische oplossingen om stapeling van incassokosten te voorkomen. Deze training is gericht op samenwerkingsmogelijkheden tussen invorderaars en de schuldenaar/schuldhulpverlener.

Leerdoelen

Na de training:

  • Ken je de bevoegdheden van incassobureaus en factoringbedrijven
  • Ken je de bevoegdheden van gerechtsdeurwaarders
  • Ken je de bevoegdheden van de overheid
  • Kun je de negatieve effecten van een invorderingstraject minimaliseren en neutraliseren
  • Maak je optimaal gebruik van de (beperkte) bevoegdheden van de schuldhulpverlener in het verhaalsrecht
  • Kun je samenwerkingsverbanden creëren tussen de schuldhulpverlener en de schuldeisers

Na de training kun je effectiever anticiperen en reageren op de manier van handelen van schuldeisers in een schuldhulptraject en heb je meer inzicht in de mogelijkheden van succesvolle samenwerking om optimaal in te vorderen, binnen de mogelijkheden van de wet.

Deze training is voor schuldhulpverleners binnen een gemeente, leidinggevenden aan teams schulddienstverleners en iedereen die werkt in de wereld van incasso en invordering.

Instapvoorwaarden

De training is toegankelijk voor iedereen met interesse in de wetgeving van de schuldenproblematiek met basiskennis hebt van de schuldhulpverlening.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De training duurt 1 dag. ‘s Morgens bespreken we de verschillende incassoprocedures en vormen van beslaglegging en beslagwetgeving. ‘s Middags duiken we in de rol van schuldhulpverleners in het krachtenveld van incassoprocedures en zoeken we de meest effectieve manieren om het hoofd te bieden aan de invorderingsmechanismen. We verkennen nadrukkelijk samenwerkingsvormen die in dit krachtenveld mogelijk zijn tussen schuldeisers met hun invorderingsmethodieken en de schuldhulpverleners.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Na het volgen van deze training ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein. Er is geen toetsingsmoment.

Wat is een open inschrijving? 

Bij een open inschrijving heb je de mogelijkheid om een optie te nemen voor deelname aan de opleiding of training waarin je geïnteresseerd bent, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.
Zodra er voldoende belangstelling is voor de desbetreffende opleiding of training, wordt deze ingepland.
Vervolgens is het aan jou om te beslissen of je daadwerkelijk wilt deelnemen op de geplande datum en locatie.

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Training Effectief Communiceren in de Schuldhulpverlening

Hoe communiceer je effectief en zorg je dat jouw boodschap goed overkomt bij je cliënt? In de training 'effectief communiceren in de schuldhulpverlening' werk je aan het hele communicatieproces. Van de basisgesprekstechnieken tot aan gedragsverandering, aan het eind van de dag heb jij communicatietechnieken op zak die werken!