Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Complexe Woningaanpassingen

Meerdere locaties
Meerdere data
 499,00
1 lesdag
Wmo
Training

Deze eendaagse training is voor iedereen die meer kennis wil over complexe woningaanpassingen. Met handige tips over waar je op moet letten en hoe je veelvoorkomende problemen kunt ondervangen.

Veel mensen met een beperking zijn afhankelijk van een woningaanpassing. Het realiseren van een woningaanpassing kan een ingewikkeld proces zijn. In deze training ga je aan de hand van een complexe casus kijken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van een bestaande woning. Je kijkt naar de indeling, draaicirkels en oppervlaktes. Ook komen de woonunit, aanbouw en verbouwing van de woning aan de orde. Op basis van plattegronden maak je een Programma van Eisen en toetsen we deze met een mogelijke offerte.

Leerdoelen

Na de training:

 • Je weet waar je op moet letten bij de bereikbaarheid van de woning;
 • Je weet waar je op moet letten bij de toegankelijkheid van de woning;
 • Je weet waar je op moet letten bij de doorgankelijkheid van de woning;
 • Je weet waar je op moet letten bij de bruikbaarheid van de woning;
 • Je kunt een complexe woningaanpassing behandelen en indiceren;
 • Je weet welke stappen je moet doorlopen bij een grote woningaanpassing;
 • Je kunt een offerte beoordelen;
 • Je kunt een Programma van Eisen schrijven;
 • Je kent de mogelijkheden en gevaren van een bestaande woning.

De training is voor iedereen die dagelijks met de Wmo werkt en indicaties stelt voor woningaanpassingen.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training wordt op hbo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Tijdens deze training komt aan bod:

 • Beoordelen van offertes;
 • Schrijven van een Programma van Eisen;

Veelvoorkomende belemmeringen en oplossingsmogelijkheden op het gebied van de bereikbaarheid, toegankelijkheid, doorgankelijkheid en bruikbaarheid van de woning.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de eendaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen. 

Certificering

Na afronding van de training, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

STAP-budget

Vanwege recente wijzigingen in de regels van STAP, is het niet langer mogelijk om het STAP-budget te gebruiken voor het scholingsaanbod van Kenniscentrum Sociaal Domein. De overheid heeft besloten dat alleen nog OCW-erkende onderwijsinstellingen, zoals MBO- en HBO-opleidingen, in aanmerking komen na de STAP-ronde van 3 juli. Hierdoor vallen ongeveer 95% van de opleidingen en opleiders niet langer onder het STAP-budget, inclusief alle (branche-erkende) opleidingen van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 

Wil je toch de volgende stap zetten in jouw carrière? Geen zorgen, je kunt nog altijd starten met een vakinhoudelijke opleiding van Kenniscentrum Sociaal Domein!

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Training Wmo en Dementie

Als Wmo consulent krijg je te maken met ouderen en dementie. Volg onze training Wmo en dementie en leer je communicatietechnieken aan te passen.

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken.