Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Complexe Woningaanpassingen

Meerdere locaties
Meerdere data
 499,00
1 lesdag
Wmo
Training

Deze eendaagse training is voor iedereen die meer kennis wil over complexe woningaanpassingen. Met handige tips over waar je op moet letten en hoe je veelvoorkomende problemen kunt ondervangen.

Veel mensen met een beperking zijn afhankelijk van een woningaanpassing. Het realiseren van een woningaanpassing kan een ingewikkeld proces zijn. In deze training ga je aan de hand van een complexe casus kijken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van een bestaande woning. Je kijkt naar de indeling, draaicirkels en oppervlaktes. Ook komen de woonunit, aanbouw en verbouwing van de woning aan de orde. Op basis van plattegronden maak je een Programma van Eisen en toetsen we deze met een mogelijke offerte.

Leerdoelen

Na de training:

 • Je weet waar je op moet letten bij de bereikbaarheid van de woning;
 • Je weet waar je op moet letten bij de toegankelijkheid van de woning;
 • Je weet waar je op moet letten bij de doorgankelijkheid van de woning;
 • Je weet waar je op moet letten bij de bruikbaarheid van de woning;
 • Je kunt een complexe woningaanpassing behandelen en indiceren;
 • Je weet welke stappen je moet doorlopen bij een grote woningaanpassing;
 • Je kunt een offerte beoordelen;
 • Je kunt een Programma van Eisen schrijven;
 • Je kent de mogelijkheden en gevaren van een bestaande woning.

De training is voor iedereen die dagelijks met de Wmo werkt en indicaties stelt voor woningaanpassingen.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training wordt op hbo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Tijdens deze training komt aan bod:

 • Beoordelen van offertes;
 • Schrijven van een Programma van Eisen;

Veelvoorkomende belemmeringen en oplossingsmogelijkheden op het gebied van de bereikbaarheid, toegankelijkheid, doorgankelijkheid en bruikbaarheid van de woning.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de eendaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid

Certificering

Na afronding van de training, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Kenniscentrum Sociaal Domein hanteert de richtlijnen van het RIVM. We verzoeken je om thuis te blijven als je coronagerelateerde klachten hebt.

Digitale lessen

We bieden de mogelijkheid om lessen digitaal bij te wonen als dat nodig is. Tijdens de lessen heb je live contact met de docent. Heb je vragen over de invulling van onze digitale lessen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 085 401 83 62. 

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Training Wmo en Dementie

Als Wmo consulent krijg je te maken met ouderen en dementie. Volg onze training Wmo en dementie en leer je communicatietechnieken aan te passen.

Online Opleiding Wmo Consulent

Spreekt de combinatie van werken met mensen en een regisseursfunctie binnen het Sociaal Domein je aan? Volg dan de online opleiding Wmo consulent.