Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Basisbeginselen Wft voor de Schuldhulpverlening

Open inschrijving
 499,00
1 lesdag
Schuldhulpverlening
Training

De eendaagse training basisbeginselen Wft leert je de Wet op het financieel toezicht (Wft) en aanverwante regelgeving kennen, toegespitst op de schuldhulpverlening. Je leert tot waar de bevoegdheid van schuldhulpverleners gaat en welke eisen er voor hen gelden vanuit het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (Bgfo).

De Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt eisen aan iedereen die werkt in de financiële dienstverlening. In deze wet staan alle regels en voorschriften voor de financiële markten en het toezicht daarop. Ook staan er vakbekwaamheidseisen in. Die vakbekwaamheidseisen bepalen over welke producten en diensten schuldhulpverleners mogen adviseren. Hier zijn Wft-diploma’s voor. Hoe meer trainingen je volgt, hoe specialistischer het advies dat je aan consumenten mag geven. Het Wft-traject begint met deze basistraining.

Tijdens deze training leer je de Wet op het financieel toezicht (Wft) en aanverwante regelgeving kennen, toegespitst op de schuldhulpverlening. Je ontdekt in hoeverre de schuldhulpverlening kan adviseren en bemiddelen op het gebied van financiële producten en tot waar de bevoegdheid van de Wft geldt in de uitoefening van financiële zorgverlening. Je leert ook hoe de schuldhulpverlener moet voldoen aan de eisen van zorgvuldigheid, transparantie, integriteit en betrouwbaarheid uit het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (Bgfo).

Na het volgen van de training:

  • Ken je het juridisch kader van de schuldhulpverlening
  • Ken je de voor de schuldhulpverlening relevante regels uit de Wft
  • Weet je welke regels gelden voor kredietverstrekking
  • Weet je waar je op moet letten als je financieel beheer opstart
  • Kun je integer, betrouwbaar en zorgvuldig handelen in de schuldhulpverlening conform de Bgfo

Deze training is voor alle financieel beheerders, schuldhulpverleners bij een gemeente en iedereen die werkt bij een kredietbank. De training is interessant, verdiepend en leerzaam.

Instapvoorwaarden

De module is toegankelijk voor mensen met interesse in de wetgeving van de schuldenproblematiek met kennis van schuldhulpverlening en het saneringskrediet. Een juridische- en/of financiële achtergrond is een pré.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De training Basisbeginselen Wft duurt 1 dag. s ‘Morgens zoomen we in op het wettelijk kader van de schuldhulpverlening en vooral op de Wft en aanverwante wetten en regelgeving. ‘s Middags ga je aan de slag met concrete en praktische voorbeelden en toepassingen.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één dag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Na het volgen van deze training ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein. Er is geen toetsingsmoment.

Wat is een open inschrijving? 

Bij een open inschrijving heb je de mogelijkheid om een optie te nemen voor deelname aan de opleiding of training waarin je geïnteresseerd bent, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.
Zodra er voldoende belangstelling is voor de desbetreffende opleiding of training, wordt deze ingepland.
Vervolgens is het aan jou om te beslissen of je daadwerkelijk wilt deelnemen op de geplande datum en locatie.

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Opleiding Schuldhulpverlening

Heb jij de wens mensen met financiële problemen te ondersteunen en weer perspectief te geven? Tijdens de online opleiding Schuldhulpverlening leer je over de verschillende facetten van schuldhulpverlening. Je maakt kennis met relevante wet- en regelgeving, gesprekstechnieken en -vaardigheden.

E-learning Wetten Sociaal Domein

Meer leren over de wetten en sociale zekerheid binnen het Sociaal Domein? Volg dan de e-learning Wetten Sociaal Domein.

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!