Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Basisbeginselen Wft voor de Schuldhulpverlening

 499,00
1 lesdag
Schuldhulpverlening
Training

De eendaagse training basisbeginselen Wft leert je de Wet op het financieel toezicht (Wft) en aanverwante regelgeving kennen, toegespitst op de schuldhulpverlening. Je leert tot waar de bevoegdheid van schuldhulpverleners gaat en welke eisen er voor hen gelden vanuit het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (Bgfo).

De Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt eisen aan iedereen die werkt in de financiële dienstverlening. In deze wet staan alle regels en voorschriften voor de financiële markten en het toezicht daarop. Ook staan er vakbekwaamheidseisen in. Die vakbekwaamheidseisen bepalen over welke producten en diensten schuldhulpverleners mogen adviseren. Hier zijn Wft-diploma’s voor. Hoe meer trainingen je volgt, hoe specialistischer het advies dat je aan consumenten mag geven. Het Wft-traject begint met deze basistraining.

Tijdens deze training leer je de Wet op het financieel toezicht (Wft) en aanverwante regelgeving kennen, toegespitst op de schuldhulpverlening. Je ontdekt in hoeverre de schuldhulpverlening kan adviseren en bemiddelen op het gebied van financiële producten en tot waar de bevoegdheid van de Wft geldt in de uitoefening van financiële zorgverlening. Je leert ook hoe de schuldhulpverlener moet voldoen aan de eisen van zorgvuldigheid, transparantie, integriteit en betrouwbaarheid uit het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (Bgfo).

Na het volgen van de training:

  • Ken je het juridisch kader van de schuldhulpverlening
  • Ken je de voor de schuldhulpverlening relevante regels uit de Wft
  • Weet je welke regels gelden voor kredietverstrekking
  • Weet je waar je op moet letten als je financieel beheer opstart
  • Kun je integer, betrouwbaar en zorgvuldig handelen in de schuldhulpverlening conform de Bgfo

Deze training is voor alle financieel beheerders, schuldhulpverleners bij een gemeente en iedereen die werkt bij een kredietbank. De training is interessant, verdiepend en leerzaam.

Instapvoorwaarden

De module is toegankelijk voor mensen met interesse in de wetgeving van de schuldenproblematiek met kennis van schuldhulpverlening en het saneringskrediet. Een juridische- en/of financiële achtergrond is een pré.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De training Basisbeginselen Wft duurt 1 dag. s ‘Morgens zoomen we in op het wettelijk kader van de schuldhulpverlening en vooral op de Wft en aanverwante wetten en regelgeving. ‘s Middags ga je aan de slag met concrete en praktische voorbeelden en toepassingen.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één dag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Na het volgen van deze training ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein. Er is geen toetsingsmoment.

Neem jij de volgende STAP in jouw carrière?

Vanaf 1 maart 2022 is het voor iedereen mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. Met deze subsidie van €1.000,- kun je een opleiding, training, cursus of studie naar keuze volgen om zo je positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Wil je het STAP-budget gebruiken om je verder te ontwikkelen binnen het Sociaal Domein? Dan ben je bij Kenniscentrum Sociaal Domein aan het goede adres. Wij zijn een erkend STAP-opleider. Dit betekent dat je het STAP-budget kunt gebruiken voor al onze opleidingen en trainingen.

Meer informatie over STAP? We leggen je het graag uit: informatie STAP!

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.

E-learning Het Primaire Processchema Schuldhulpverlening

Wil jij meer weten over het primaire processchema schuldhulpverlening? En hoe je het schema toepast in de praktijk? Volg dan de e-learning ‘Het primaire processchema schuldhulpverlening’.

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!