Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Handboek schuldhulpverlening 2.0

 29,95 43,55
Schuldhulpverlening
2021

Dit handboek geeft heldere en eenduidige informatie over alle aspecten van schuldhulpverlening. Schuldhulpverlening is altijd een samenspel van financiële en psychosociale hulp. Dit praktische boek behandelt alle kennis en vaardigheden die schuldhulpverlener en budgetcoaches in huis moeten hebben om mensen met financiële problemen goed te kunnen helpen. Van het inzicht krijgen in de problematiek en het sociaal zekerheidsstelsel tot het maken van een integrale aanpak.

 29,95 43,55

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Training de essentie van het vrij te laten bedrag (VTLB): een verdiepingsslag

Wil je weten wat de VtlB-calculator allemaal achter de schermen doet in de VtlB-berekening? Wil je schuldeisers precies kunnen vertellen hoe je aan de afloscapaciteit bent gekomen? Dan is de training de essentie van het vrij te laten bedrag precies wat je zoekt.