Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Rapporteren en Beschikken Jeugdconsulent

Online
 99,00
3 uur
Jeugd
E-learning

Als Jeugdconsulent moet je op basis van een intakegesprek en rapportage een beschikking schrijven die voldoet aan alle eisen die de wet daaraan stelt. Hoe doe je dat? Tijdens de e-learning ‘Rapporteren en beschikken’ leer je meer over de eisen en regels voor een geldige rapportage en beschikking. 

In de e-learning ‘Rapporteren en beschikken’ tref je weer een belangrijke pijler aan van de functie van jeugdconsulent: het rapporteren en beschikken! Een rapport heeft een belangrijke functie, hierin draag je over wat er tijdens het gesprek aan de orde is geweest. In het geval van een keukentafelgesprek is dat vaak veel, omdat dan alle levensgebieden aan de orde zijn geweest.

Een goed verslag (gespreksverslag of onderzoeksverslag) is objectief en zakelijk en geeft een compleet beeld van de cliënt. Het draagt bij aan het dossier dat door collega’s geraadpleegd kan worden als jij uitvalt. En voor de cliënt is het belangrijk omdat het hun eigen situatie is die weergegeven wordt, met als belangrijk gevolg de hulp die al of niet wordt geïndiceerd. In het gespreksverslag kan je je daarom ook richten tot de cliënt. Het is dan alsof je een brief schrijft naar aanleiding van het gesprek dat je met hem of haar had.

Leerdoelen:

  • Je weet hoe een gespreksverslag/rapportage is opgebouwd;
  • Je kan aan de hand van een keukentafelgesprek een gespreksverslag opstellen;
  • Je weet hoe een beschikking volgt op een gespreksverslag en hoe ze er uitziet. 

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over rapporteren en beschikken. 

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 99,- (vrijgesteld van btw). 

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Rapporteren en beschikken’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 99,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding Jeugdconsulent

Wil jij aan de slag in de jeugdzorg en jeugdigen helpen naar een mooie toekomst? De opleiding Jeugdconsulent biedt alle handvatten, kennis en kunde om het vak goed en grondig uit te kunnen voeren.

Online Opleiding Jeugdconsulent

Wil jij aan de slag in de jeugdzorg en jeugdigen helpen naar een mooie toekomst? De online opleiding Jeugdconsulent biedt alle handvatten, kennis en kunde om het vak goed en grondig uit te kunnen voeren. 

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.