E-learning Rapporteren en Beschikken Jeugdconsulent

Online
 99,00
2 SKJ-punten

Als Jeugdconsulent moet je op basis van een intakegesprek en rapportage een beschikking schrijven die voldoet aan alle eisen die de wet daaraan stelt. Hoe doe je dat? Tijdens de e-learning ‘Rapporteren en beschikken’ leer je meer over de eisen en regels voor een geldige rapportage en beschikking. 

In de e-learning ‘Rapporteren en beschikken’ tref je weer een belangrijke pijler aan van de functie van jeugdconsulent: het rapporteren en beschikken! Een rapport heeft een belangrijke functie, hierin draag je over wat er tijdens het gesprek aan de orde is geweest. In het geval van een keukentafelgesprek is dat vaak veel, omdat dan alle levensgebieden aan de orde zijn geweest.

Een goed verslag (gespreksverslag of onderzoeksverslag) is objectief en zakelijk en geeft een compleet beeld van de cliënt. Het draagt bij aan het dossier dat door collega’s geraadpleegd kan worden als jij uitvalt. En voor de cliënt is het belangrijk omdat het hun eigen situatie is die weergegeven wordt, met als belangrijk gevolg de hulp die al of niet wordt geïndiceerd. In het gespreksverslag kan je je daarom ook richten tot de cliënt. Het is dan alsof je een brief schrijft naar aanleiding van het gesprek dat je met hem of haar had.

Leerdoelen:

  • Je weet hoe een gespreksverslag/rapportage is opgebouwd;
  • Je kan aan de hand van een keukentafelgesprek een gespreksverslag opstellen;
  • Je weet hoe een beschikking volgt op een gespreksverslag en hoe ze er uitziet. 

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over rapporteren en beschikken. 

Opleidingsniveau
De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 99,- (vrijgesteld van btw). 

Unieke online leeromgeving
Voor de e-learning ‘Rapporteren en beschikken’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt bij het moment van aanschaf van de e-learning één jaar toegang tot de leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering
De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Accreditatie
Deze e-learning is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) met 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een deelnamebewijs die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.

 99,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

E-learning Omgaan met Agressie

Tijdens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Ook wordt er ingegaan op de soorten agressie en wat redenen zijn om agressief te worden. In deze e-learning zitten een aantal opdrachten. Weet jij hoe je het beste kan handelen? Ontdek het in deze e-learning.

E-learning Wetten Sociaal Domein

Meer leren over de wetten en sociale zekerheid binnen het Sociaal Domein? Volg dan de e-learning Wetten Sociaal Domein.