Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

E-learning Het Keukentafelgesprek Wmo

Online
 69,00
2 uur
Wmo
E-learning

Het vak van Wmo consulent vraagt veel kennis over de wet- en regelgeving, ziektebeelden, probleemanalyse en maatwerkvoorzieningen of maatwerkoplossingen. Hoe pas je de verschillende gesprekstechnieken toe in het dagelijkse contact met jouw cliënten? Dat gaan je oefenen tijdens de e-learning ‘Het keukentafelgesprek Wmo’.

Tijdens deze e-learning ga je in gesprek; het gesprek is een van de pijlers van het vak van Wmo consulent! Natuurlijk komt het keukentafelgesprek aan de orde, maar vooral van belang zijn jouw eigen vaardigheden om een gesprek op een goede manier te voeren en om te gaan met cliënten met hun beperkingen, vragen en onzekerheden.

Het keukentafelgesprek is een gesprek naar aanleiding van een melding. Tijdens het keukentafelgesprek kijk je samen met de cliënt wat de persoonlijke situatie is, waar ondersteuning bij nodig is en wat oplossingen zouden kunnen zijn. Hiervoor maak je gebruik van verschillende gesprekstechnieken, het afwegingskader en het ondersteuningsplan. Daarnaast ga je aan de slag met verschillende casussen uit de praktijk om je kennis te toetsen.

Leerdoelen

Tijdens de e-learning ‘Het keukentafelgesprek’ ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je kan een effectief keukentafelgesprek voeren, zodat alle relevante informatie wordt opgehaald;
  • Je kent verschillende vraagtechnieken en kan deze toepassen in de praktijk;
  • Je bent bewust van je eigen manier van omgaan met tegenstellingen en conflicten en kan dit hanteren in een professionele setting;
  • Je weet hoe een slechtnieuwsgesprek gevoerd kan worden.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn €69,- (vrijgesteld van btw).

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Keukentafelgesprek (Wmo)’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken. 

Training Wmo en Dementie

Als Wmo consulent krijg je te maken met ouderen en dementie. Volg onze training Wmo en dementie en leer je communicatietechnieken aan te passen.