Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Het Juridisch Kader Schuldhulpverlening

Online
 99,00
4 uur
Schuldhulpverlening
E-learning

Wil jij meer weten over het juridisch kader van de schuldhulpverlening? Of wil jij je kennis opfrissen? Volg dan de e-learning ‘Het juridisch kader Schuldhulpverlening’.

Om goed te kunnen begrijpen waarom de schuldenproblematiek in Nederland zo groot is, wordt in deze e-learning de geschiedenis, achtergronden en oorzaken van schulden behandeld. Er wordt ook gekeken naar de verschillende instanties en wetten die door de jaren heen een bepalende rol hebben gespeeld in het oplossen van het schuldenprobleem.

Eén van de wetten die aan bod komt is de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs), die er in 2012 voor heeft gezorgd dat gemeenten wettelijke zorgplicht hebben en regie hebben op het vlak van integrale schuldhulpverlening.

Leerdoelen

  • Je kent de ontwikkelingen van schuldhulpverlening;
  • Je bent op de hoogte van het wettelijk kader schuldhulpverlening;
  • Je weet hoe schulden ontstaan;
  • Je weet welke soorten schulden er zijn;
  • Je kent de organisaties die betrokken zijn bij schuldhulpverlening.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) schuldhulpverleners als mensen die meer willen weten over het juridische kader in de schuldhulpverlening.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 4 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 99,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Het juridisch kader Schuldhulpverlening’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 99,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

Opleiding Schuldhulpverlening en Budgetcoaching

Kun jij empathisch in gesprek gaan met oog voor de wet- en regelgeving binnen de schuldhulpverlening? Vind je het leuk om mensen te helpen om de financiële controle terug te krijgen? Volg dan de opleiding Schuldhulpverlening en budgetcoaching.

Training de essentie van het vrij te laten bedrag (VTLB): een verdiepingsslag

Wil je weten wat de VtlB-calculator allemaal achter de schermen doet in de VtlB-berekening? Wil je schuldeisers precies kunnen vertellen hoe je aan de afloscapaciteit bent gekomen? Dan is de training de essentie van het vrij te laten bedrag precies wat je zoekt.