Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Het Juridisch Kader Schuldhulpverlening

Online
 99,00
4 uur
Schuldhulpverlening
E-learning

Wil jij meer weten over het juridisch kader van de schuldhulpverlening? Of wil jij je kennis opfrissen? Volg dan de e-learning ‘Het juridisch kader Schuldhulpverlening’.

Om goed te kunnen begrijpen waarom de schuldenproblematiek in Nederland zo groot is, wordt in de e-learning ‘Het juridisch kader Schuldhulpverlening’ de geschiedenis, achtergronden en oorzaken van schulden behandeld. Hierbij wordt gekeken naar de verschillende instanties en wetten die door de jaren heen een bepalende rol hebben gespeeld in het oplossen van het schuldenprobleem.

Eén van de wetten die aan bod komt is de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs), die er in 2012 voor heeft gezorgd dat gemeenten wettelijke zorgplicht hebben en regie hebben op het vlak van integrale schuldhulpverlening. Bovendien worden verschillende convenanten, richtlijnen en gedragscodes toegelicht.

Leerdoelen

  • kent de geschiedenis van de schuldenproblematiek;
  • Je weet welke wetten behoren tot het wettelijk kader Schuldhulpverlening;
  • Je hebt kennis van verschillende convenanten, richtlijnen en gedragscodes;
  • Je weet wat een sociale kaart is en wat je ermee kan;
  • Je kent de basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) schuldhulpverleners als mensen die meer willen weten over het juridische kader in de schuldhulpverlening.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 4 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 99,- (vrijgesteld van btw).

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Het juridisch kader Schuldhulpverlening’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 99,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Opleiding Schuldhulpverlening

Heb jij de wens mensen met financiële problemen te ondersteunen en weer perspectief te geven? Tijdens de online opleiding Schuldhulpverlening leer je over de verschillende facetten van schuldhulpverlening. Je maakt kennis met relevante wet- en regelgeving, gesprekstechnieken en -vaardigheden.

Training de essentie van het vrij te laten bedrag (VTLB): een verdiepingsslag

Wil je weten wat de VtlB-calculator allemaal achter de schermen doet in de VtlB-berekening? Wil je schuldeisers precies kunnen vertellen hoe je aan de afloscapaciteit bent gekomen? Dan is de training de essentie van het vrij te laten bedrag precies wat je zoekt.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.