E-learning De Wet en het Juridisch Kader van de Wmo

Online
€ 69,00
Divers
E-learning

Wat moet je allemaal weten om als Wmo consulent aan de slag te gaan? Hoe kun je de wet juist toepassen in de praktijk en uitleggen aan je cliënt? In de e-learning ‘De Wet en het juridisch kader van de Wmo’ leer je alles wat je moet weten over het juridisch kader en de toepassing ervan.

De samenhang tussen de Wmo en andere regelingen binnen het Sociaal Domein worden in deze e-learning behandeld. Het proces van melding tot beschikking wordt uitgelicht. Onder een beschikking behoort een bezwaarclausule te staan. Want wie een beschikking heeft ontvangen heeft de mogelijkheid in bezwaar te gaan. Je leert meer over bezwaar- en beroepsschriften en je gaat aan de slag met verschillende casussen. Tot slot leer je meer over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Leerdoelen

Tijdens de e-learning ‘De wet en het juridisch kader van de Wmo’ ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je begrijpt de opbouw van de modelverordening en kan deze in grote lijnen uitleggen;
  • Je begrijpt hoe de Awb van toepassing is op de Wmo en hoe dit tot uitdrukking komt in het proces;
  • Je kent de rechtsbescherming die aan de Wmo verbonden is;
  • Je kent de functie van de organen van de gemeente: Gemeenteraad, college van B&W en ambtenarenapparaat;
  • Je kan met de checklist als leidraad, een aanvraag behandelen.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn €69,- (vrijgesteld van btw).

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘De Wet en het juridisch kader van de Wmo’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze adviseurs helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer
of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.