Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Actualiteiten Training Participatiewet

Open inschrijving
 499,00
1 lesdag
Participatie

In deze training ben jij in één dag helemaal op de hoogte van alle veranderingen en ontwikkelingen binnen de Participatiewet! Tijdens de actualiteiten training over de Participatiewet besteden we aandacht aan belangrijke juridische ontwikkelingen en wetsvoorstellen, die van invloed zijn op de dagelijkse toepassing van de Participatiewet. De docent neemt je in hoofdlijnen mee in alle aankomende veranderingen en herzieningen van de Participatiewet. Wil jij ook op de hoogte blijven? Volg dan de actualiteiten training Participatiewet.

Tijdens de Actualiteiten Training Participatiewet gaan we in op de ingebrachte onderwerpen. Dit gaan we doen aan de hand van recente rechtspraak en eventuele wetswijzigingen. De docent zal verschillende uitspraken met de cursisten doornemen en de belangrijkste lering hieruit bespreken. Er wordt stil gestaan bij actualiteiten en er wordt steeds de doorsteek gemaakt naar wat dit betekent voor de uitvoeringspraktijk en het gemeentelijk beleid.

Cursisten worden niet overspoelt met droge, juridische feitjes, maar krijgen praktische handvatten aangereikt voor hun dagelijks werk. Actualiteiten en rechterlijke uitspraken. Daarbij krijgen ze het gevoel dat de juridische bagage die ze nodig hebben, overzichtelijk en behapbaar is.

Na het volgen van het traject:

  • Ben je op de hoogte van de actuele stand van zaken van de Participatiewet;
  • Kun je de jurisprudentie toepassen in de praktijk;
  • Ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Participatiewet.

De Actualiteiten training Participatiewet is bedoeld voor:

  • Juristen
  • Kwaliteitsmedewerkers
  • Inkomensconsulenten
  • Adviseurs en beleidsmedewerkers
  • Bewindvoerders
  • Secretarissen en leden van de commissie bezwaarschriften

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Voorwaarde voor deelname aan deze training is hbo werk- en denkniveau. Daarnaast is het belangrijk dat je ervaring hebt als consulent.

Incompany

Wanneer je geïnteresseerd bent in de Actualiteiten Training Participatiewet komt onze opleidingsadviseur graag bij jullie langs om de training door te nemen en op maat voor jullie gemeente samen te stellen.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Na het volgen van deze training ontvang je een deelnamebewijs van het Kenniscentrum Sociaal Domein.

Wat is een open inschrijving?

Bij een open inschrijving heb je de mogelijkheid om een optie te nemen voor deelname aan de opleiding of training waarin je geïnteresseerd bent, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.
Zodra er voldoende belangstelling is voor de desbetreffende opleiding of training, wordt deze ingepland.
Vervolgens is het aan jou om te beslissen of je daadwerkelijk wilt deelnemen op de geplande datum en locatie.

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.