Training Het Schrijven van Rapportages en Beschikkingen

Meerdere locaties
Meerdere data
€ 749,00
1,5 lesdag
Wmo
Training

Als Wmo consulent moet je op basis van een keukentafelgesprek een rapportage en een beschikking schrijven. Hiervoor gelden verschillende eisen en regels. Wil jij weten hoe je een geldige en duidelijke rapportage en beschikking maakt? Volg dan de training ‘Het schrijven van rapportages en beschikkingen’.

Voor elk besluit in het kader van de Wmo moet de gemeente een beschikking afgeven. De gemeente moet motiveren hoe het besluit bijdraagt aan het behouden en bevorderen van de zelfredzaamheid en van de normale maatschappelijke participatie van de zorgvrager.

Aan de leesbaarheid en de zorgvuldigheid van beschikkingen worden hoge eisen gesteld. De zorgvrager moet begrijpen hoe de aanvraag is beoordeeld. De motivatie moet helder zijn, zonder in ‘Jip en Janneke taal’ te verzeilen. Ook moet de beschikking voldoen aan de eisen van de Algemene wet bestuursrecht.

Tijdens deze training leer je hoe je een goede beschikking schrijft. Je leert aan welke eisen de beschikking moet voldoen en hoe je daar vanuit een zorgvuldige intake en rapportage naar toe kunt werken. Het juridisch kader en de praktische vaardigheden voor het schrijven van een rapportage staan centraal.

Leerdoelen

  • Je weet hoe een gespreksverslag/rapportage is opgebouwd;
  • Je kunt aan de hand van een keukentafelgesprek een gespreksverslag opstellen;
  • Je weet hoe een beschikking volgt op een gespreksverslag en hoe deze eruit ziet.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De training is op hbo-niveau.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: tijdens deze training stroom je in bij een bestaande opleidingsgroep van de opleiding Wmo consulent 2.0.

Het programma bestaat uit 1,5 lesdag waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Inzicht in de vereisten van een goede rapportage;
  • De praktijk van de rapportage;
  • Inzicht in de vereisten van de beschikking;
  • De praktijk van het beschikken.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is 1,5 dag van 09.00 tot 16.00 uur en 9.00 tot 12.30 uur. Daarnaast is het raadzaam enkele zelfstudie-uren in te plannen.

Unieke online leeromgeving

Voor deze training krijg je toegang tot een unieke online leeromgeving. In de leeromgeving vind je lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de leerstof regelmatig geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. 

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de training zijn € 749,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Kenniscentrum Sociaal Domein hanteert de richtlijnen van het RIVM. We verzoeken je om thuis te blijven als je coronagerelateerde klachten hebt.

Digitale lessen

We bieden de mogelijkheid om lessen digitaal bij te wonen als dat nodig is. Tijdens de lessen heb je live contact met de docent. Heb je vragen over de invulling van onze digitale lessen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 085 401 83 62. 

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze adviseurs helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.

E-learning Vervoersvoorzieningen

Deze e-learning gaat over verschillende soorten vervoer; een belangrijk werkgebied binnen de Wmo waarbij de eerste voorwaarde is dat je weet onder welke wet welke voorziening valt. Op het gebied van vervoer valt heel veel te weten.

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!