Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Het Schrijven van Rapportages en Beschikkingen

 499,00
1 lesdag
Wmo
Vakmodule

Als Wmo consulent moet je op basis van een keukentafelgesprek een rapportage en een beschikking schrijven. Hiervoor gelden verschillende eisen en regels. Wil jij weten hoe je een geldige en duidelijke rapportage en beschikking maakt? Volg dan de vakmodule ‘Het schrijven van rapportages en beschikkingen’.

Voor elk besluit in het kader van de Wmo moet de gemeente een beschikking afgeven. De gemeente moet motiveren hoe het besluit bijdraagt aan het behouden en bevorderen van de zelfredzaamheid en van de normale maatschappelijke participatie van de zorgvrager.

Aan de leesbaarheid en de zorgvuldigheid van beschikkingen worden hoge eisen gesteld. De zorgvrager moet begrijpen hoe de aanvraag is beoordeeld. De motivatie moet helder zijn, zonder in ‘Jip en Janneke taal’ te verzeilen. Ook moet de beschikking voldoen aan de eisen van de Algemene wet bestuursrecht.

Tijdens deze training leer je hoe je een goede beschikking schrijft. Je leert aan welke eisen de beschikking moet voldoen en hoe je daar vanuit een zorgvuldige intake en rapportage naar toe kunt werken. Het juridisch kader en de praktische vaardigheden voor het schrijven van een rapportage staan centraal.

Leerdoelen

  • Je weet hoe een rapportage is opgebouwd.
  • Je kunt aan de hand van een keukentafelgesprek een rapportage opstellen.
  • Je weet hoe een beschikking volgt op een rapportage en hoe deze eruit ziet.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De training is op hbo-niveau.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: tijdens deze training stroom je in bij een bestaande opleidingsgroep van de klassikale basisopleiding Wmo consulent.

Het programma bestaat uit 1 lesdag waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Inzicht in de vereisten van een goede rapportage
  • De praktijk van de rapportage
  • Inzicht in de vereisten van de beschikking
  • Oefenen met rapporteren

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is 1 dag van 09.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is het raadzaam enkele zelfstudie-uren in te plannen.

Unieke online leeromgeving

Voor deze training krijg je toegang tot een unieke online leeromgeving. In de leeromgeving vind je lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de leerstof regelmatig geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. 

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.