Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Het Keukentafelgesprek en Effectief Communiceren

Meerdere locaties
Meerdere data
 849,00
2 lesdagen
Wmo
Vakmodule

Het vak van Wmo consulent vraagt veel kennis over de wet- en regelgeving, ziektebeelden, probleemanalyse en maatwerkvoorzieningen of maatwerkoplossingen. Hoe pas je deze kennis toe in je dagelijkse contact met de inwoner? Tijdens de vakmodule het keukentafelgesprek en Effectief Communiceren oefenen we gesprekstechnieken voor het keukentafelgesprek.

Tijdens deze training ga je in gesprek; het gesprek is een van de pijlers van het vak van Wmo consulent! Natuurlijk komt het keukentafelgesprek aan de orde, maar vooral van belang zijn jouw eigen vaardigheden om een gesprek op een goede manier te voeren en om te gaan met inwoners met hun beperkingen, vragen en onzekerheden.

Tijdens de training leer je meer over gespreksstructuren en conflicten. Welke rol heb jij als Wmo consulent in het gesprek en welke houding moet je aannemen? Wat zijn de factoren die invloed hebben op een conflict? Je wordt bewust gemaakt van datgene wat een conflict veroorzaakt én je wordt bewust van jouw rol in het conflict. Ook leer je meer over de gesprekstechnieken die je kan toepassen om een conflict te de-escaleren en het gesprek functioneel te houden. Dit alles heeft als doel om de cliënt tijdens het gesprek te motiveren om zelf eigen oplossingen te vinden.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De training bestaat uit twee lesdagen op hbo-niveau.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: tijdens deze training stroom je in bij een bestaande opleidingsgroep van de klassikale basisopleiding Wmo consulent. 

Op deze dag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Communicatietheorie
  • Motiverende gespreksvoering
  • Afstemmen, regie en kantelen
  • Oefenen met gespreksvoering
  • Gespreksstructuur neerzetten
  • Afwegingen maken
  • Gesprekstechnieken juist toepassen
  • Eigen kracht van de inwoner stimuleren

Op de site staat de startdatum van de eerste lesdag genoemd. De tweede lesdag wordt gemiddeld 10 weken later gegeven. Neem voor de datum van de tweede lesdag contact op met Kenniscentrum Sociaal Domein.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is 2 lesdagen, van 09.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is het raadzaam enkele zelfstudie-uren in te plannen.

Unieke online leeromgeving

Voor deze training krijg je toegang tot een unieke online leeromgeving. In de leeromgeving vind je lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de leerstof regelmatig geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. 

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de training zijn € 849,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 849,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie

Deze eendaagse basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie is voor iedereen die kennis wil maken met de applicatie Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie. Suite wordt gebruikt om taken te verdelen en informatie uit te wisselen tussen betrokken professionals.

Online Opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd

Ben je op zoek naar een baan waarin je administratief werk verricht en tegelijkertijd sociaal betrokken bent? Volg dan de online opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd.

E-learning Wetten Sociaal Domein

Meer leren over de wetten en sociale zekerheid binnen het Sociaal Domein? Volg dan de e-learning Wetten Sociaal Domein.