Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Open webinar Vertrouwenspersoon

Meerdere locaties
Meerdere data
 0,00
1 uur
Professionele ontwikkeling
Open webinar

Omscholen is vaak best spannend. Naast dat het een investering van tijd en geld vraagt, brengt het ook onzekerheid met zich mee. Toch is het een stap waar velen van dromen. Meer weten over onze opleidingen? Onze opleidingsadviseurs verzorgen meerdere keren per jaar de digitale open webinars over de rol van een vertrouwenspersoon. Tijdens het webinar kun je al je vragen stellen en voorzien onze adviseurs jou van studie advies.

Opleidingsinstituut Kenniscentrum Sociaal Domein schoolt jaarlijks landelijk 200 cursisten om voor functies binnen het Sociaal Domein. Dit geldt voor functies als Wmo consulent, vertrouwenspersoon, schuldhulpverlener, Frontoffice medewerker Sociaal Domein, Backoffice medewerker Sociaal Domein en medewerkers Participatiewet. Al deze opleidingen zijn gericht op omscholing, wat betekent dat je vanaf de basis wordt opgeleid tot een vakbekwaam medewerker in het Sociaal Domein.

Meer weten over de rol als vertrouwenspersoon?

Het is tegenwoordig wettelijk verplicht om psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen en medewerkers te beschermen. Een vertrouwenspersoon kan hierbij een cruciale rol spelen. De basisopleiding vertrouwenspersoon biedt de nodige kennis en tools om deze functie effectief uit te voeren.

Tijdens het open webinar vertrouwenspersoon word je meegenomen in:

  • De actualiteiten rondom vertrouwenspersoon;
  • De functie van vertrouwenspersoon;
  • De geaccrediteerde basisopleiding tot vertrouwenspersoon.

Het open webinar vertrouwenspersoon is voor iedereen die meer wil weten over het omscholen naar vertrouwenspersoon.

Misschien denk je al langer na over een omscholing binnen het Sociaal Domein? Of wil je jouw carrière op peil houden door een bredere inzetbaarheid te tonen? Wil je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling of wil je meer verdieping krijgen in jouw huidige werkzaamheden? Wat het ook is… Vaak is het een spannende stap en om goed voorbereid te beginnen aan de opleiding, daarom nodigen wij je van harte uit voor het open webinar.

Het webinar is gratis en wordt digitaal aangeboden via Zoom.

 0,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

E-learning Persoonlijk Leiderschap

De e-learning 'Persoonlijk Leiderschap' gaat in op de zeven eigenschappen van leiderschap, de uitgangspunten van persoonlijkheid en het begrijpen van het gedrag van de ander. Op deze manier kun jij jezelf als leidinggevende of medewerker verplaatsen in iemands situatie.

E-learning Teamrollen van Belbin

Wat is mijn rol binnen het team? Wat draag ik bij aan het team? Ben ik een onderzoeker, een organisator, een plant of een vormer? En kan ik in een ander team een andere rol hebben? De teamrollen van Belbin kunnen helpend zijn bij het vormen van nieuwe teams of bij het inzichtelijk maken van rollen in je huidige team. In deze e-learning leer je alles over de teamrollen van Belbin en hoe je deze kunt gebruiken.

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.