Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

Training Driedaagse Gordon Communicatie Training

Open inschrijving
 1.249,00
3 lesdagen
Divers
Training

Gesprekken voeren met gelijkwaardigheid en wederzijds respect? Het kan, als je de Gordon communicatiemethode toepast. In onze driedaagse Gordon communicatie training leer je meer waardevolle gesprekken voeren. Zowel zakelijk als privé.

Gesprekken voeren met gelijkwaardigheid en wederzijds respect? Het kan, als je de Gordon communicatiemethode toepast. Deze methode is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon en leert je op een prettige en duidelijke manier te communiceren. 

In deze driedaagse training krijg je inzicht in het proces van communicatie, zowel professioneel als privé. Je leert vaardigheden om het communicatieproces te beïnvloeden. 

Enkele voorbeelden:

  • Zo luisteren dat de ander zich begrepen voelt;
  • Zo praten dat de ander jou begrijpt;
  • Conflicten oplossen zonder verliezer;
  • Haalbare afspraken opstellen;
  • Duidelijk grenzen stellen;
  • Positief omgaan met verschillen in waarden tussen jou en de ander;
  • Rekening houden met elkaars wensen en behoeften.

Centraal in de training staat het voeren van waardevolle gesprekken, zowel zakelijk als privé.

De training is bedoeld voor professionals binnen het Sociaal Domein die beter wil leren communiceren. 

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

We vragen geen specifieke vooropleiding voor deze opleiding. De training Gordon communicatie methode is een training op hbo-niveau. 

Dag 1:
Tijdens de eerste lesdag verdiepen we ons in de Gordon communicatietechniek. Wat is de grondslag van deze methode? We bespreken de visie, de uitgangspunten en de opbouw van de methode. Bij welke doelgroep kunnen we deze methode inzetten? We gaan aan de slag met het goed kunnen verwoorden van je gedachten, zowel professioneel als privé.

Hoe kunnen we deze methode inzetten tijdens de gesprekken die we voeren tijdens ons werk en in privésituaties?

Dag 2:
Op de tweede lesdag onderzoeken we welke rol communicatie in ons leven speelt en hoe we communicatie beter kunnen inzetten op belangrijke momenten.

De onderwerpen van vandaag zijn bewustwording en luisteren, naar anderen maar ook naar jezelf.

Ook gaan we aan de slag met de gesprekken die we dagelijks voeren.

Dag 3:
Het omgaan met emoties, weerstand en conflicten is voor veel mensen lastig. Helemaal als er van je verwacht wordt dat je weet wat je moet doen in deze situaties.

Op de laatste lesdag verdiepen we ons in waarden en normen en hoe belangrijk hun rol in onze communicatie is. We besteden aandacht aan het gesprek met de cliënt en het omgaan met weerstand en conflict. 

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is drie dagen. De lesdagen vinden, altijd op dezelfde dag, wekelijks plaats van 9:00 tot 16:00 uur, behalve in schoolvakanties en op feestdagen. 

Investering

De kosten voor de opleiding zijn € 1.249,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Na het volgen van de training ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

STAP-budget

Vanwege recente wijzigingen in de regels van STAP, is het niet langer mogelijk om het STAP-budget te gebruiken voor het scholingsaanbod van Kenniscentrum Sociaal Domein. De overheid heeft besloten dat alleen nog OCW-erkende onderwijsinstellingen, zoals MBO- en HBO-opleidingen, in aanmerking komen na de STAP-ronde van 3 juli. Hierdoor vallen ongeveer 95% van de opleidingen en opleiders niet langer onder het STAP-budget, inclusief alle (branche-erkende) opleidingen van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 

Wil je toch de volgende stap zetten in jouw carrière? Geen zorgen, je kunt nog altijd starten met een vakinhoudelijke opleiding van Kenniscentrum Sociaal Domein!

 1.249,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Opleiding Schuldhulpverlening

Heb jij de wens mensen met financiële problemen te ondersteunen en weer perspectief te geven? Tijdens de online opleiding Schuldhulpverlening leer je over de verschillende facetten van schuldhulpverlening. Je maakt kennis met relevante wet- en regelgeving, gesprekstechnieken en -vaardigheden.

Webinar Actualiteitencollege 2023

Wil jij meer weten over uitspraken die er zijn gedaan in het kader van de Wmo? Volg dan het Webinar ‘Actualiteitencollege’ van het Kenniscentrum Sociaal Domein.

Basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie

Deze eendaagse basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie is voor iedereen die kennis wil maken met de applicatie Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie. Suite wordt gebruikt om taken te verdelen en informatie uit te wisselen tussen betrokken professionals.