Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Driedaagse Gordon Communicatie Training

Open inschrijving
 1.249,00
3 lesdagen
Divers
Training

Gesprekken voeren met gelijkwaardigheid en wederzijds respect? Het kan, als je de Gordon communicatiemethode toepast. In onze driedaagse Gordon communicatie training leer je meer waardevolle gesprekken voeren. Zowel zakelijk als privé.

Gesprekken voeren met gelijkwaardigheid en wederzijds respect? Het kan, als je de Gordon communicatiemethode toepast. Deze methode is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon en leert je op een prettige en duidelijke manier te communiceren. 

In deze driedaagse training krijg je inzicht in het proces van communicatie, zowel professioneel als privé. Je leert vaardigheden om het communicatieproces te beïnvloeden. 

Enkele voorbeelden:

  • Zo luisteren dat de ander zich begrepen voelt;
  • Zo praten dat de ander jou begrijpt;
  • Conflicten oplossen zonder verliezer;
  • Haalbare afspraken opstellen;
  • Duidelijk grenzen stellen;
  • Positief omgaan met verschillen in waarden tussen jou en de ander;
  • Rekening houden met elkaars wensen en behoeften.

Centraal in de training staat het voeren van waardevolle gesprekken, zowel zakelijk als privé.

De training is bedoeld voor professionals binnen het Sociaal Domein die beter wil leren communiceren. 

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

We vragen geen specifieke vooropleiding voor deze opleiding. De training Gordon communicatie methode is een training op hbo-niveau. 

Dag 1:
Tijdens de eerste lesdag verdiepen we ons in de Gordon communicatietechniek. Wat is de grondslag van deze methode? We bespreken de visie, de uitgangspunten en de opbouw van de methode. Bij welke doelgroep kunnen we deze methode inzetten? We gaan aan de slag met het goed kunnen verwoorden van je gedachten, zowel professioneel als privé.

Hoe kunnen we deze methode inzetten tijdens de gesprekken die we voeren tijdens ons werk en in privésituaties?

Dag 2:
Op de tweede lesdag onderzoeken we welke rol communicatie in ons leven speelt en hoe we communicatie beter kunnen inzetten op belangrijke momenten.

De onderwerpen van vandaag zijn bewustwording en luisteren, naar anderen maar ook naar jezelf.

Ook gaan we aan de slag met de gesprekken die we dagelijks voeren.

Dag 3:
Het omgaan met emoties, weerstand en conflicten is voor veel mensen lastig. Helemaal als er van je verwacht wordt dat je weet wat je moet doen in deze situaties.

Op de laatste lesdag verdiepen we ons in waarden en normen en hoe belangrijk hun rol in onze communicatie is. We besteden aandacht aan het gesprek met de cliënt en het omgaan met weerstand en conflict. 

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is drie dagen. De lesdagen vinden, altijd op dezelfde dag, wekelijks plaats van 9:00 tot 16:00 uur, behalve in schoolvakanties en op feestdagen. 

Investering

De kosten voor de opleiding zijn € 1.249,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Na het volgen van de training ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Wat is een open inschrijving?

Bij een open inschrijving heb je de mogelijkheid om een optie te nemen voor deelname aan de opleiding of training waarin je geïnteresseerd bent, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.
Zodra er voldoende belangstelling is voor de desbetreffende opleiding of training, wordt deze ingepland.
Vervolgens is het aan jou om te beslissen of je daadwerkelijk wilt deelnemen op de geplande datum en locatie.

 1.249,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Opleiding Jeugdconsulent

Wil jij aan de slag in de jeugdzorg en jeugdigen helpen naar een mooie toekomst? De online opleiding Jeugdconsulent biedt alle handvatten, kennis en kunde om het vak goed en grondig uit te kunnen voeren. 

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!

Basisopleiding Werkcoach

Weet jij verborgen kwaliteiten van inwoners in kaart te brengen, waarbij je rekening houdt met hun persoonlijke situatie? Kun jij langdurig werkzoekenden weer motiveren en ondersteunen in de weg naar een passende baan? Dan is de Basisopleiding Werkcoach iets voor jou!