Training Driedaagse Gordon Communicatie Training

Meppel
5 jul 2022
€ 1.249,00
3 lesdagen
Divers
Training

Gesprekken voeren met gelijkwaardigheid en wederzijds respect? Het kan, als je de Gordon communicatiemethode toepast. In onze driedaagse Gordon communicatie training leer je meer waardevolle gesprekken voeren. Zowel zakelijk als privé.

Gesprekken voeren met gelijkwaardigheid en wederzijds respect? Het kan, als je de Gordon communicatiemethode toepast. Deze methode is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon en leert je op een prettige en duidelijke manier te communiceren. 

In deze driedaagse training krijg je inzicht in het proces van communicatie, zowel professioneel als privé. Je leert vaardigheden om het communicatieproces te beïnvloeden. 

Enkele voorbeelden:

  • Zo luisteren dat de ander zich begrepen voelt;
  • Zo praten dat de ander jou begrijpt;
  • Conflicten oplossen zonder verliezer;
  • Haalbare afspraken opstellen;
  • Duidelijk grenzen stellen;
  • Positief omgaan met verschillen in waarden tussen jou en de ander;
  • Rekening houden met elkaars wensen en behoeften.

Centraal in de training staat het voeren van waardevolle gesprekken, zowel zakelijk als privé.

De training is bedoeld voor professionals binnen het Sociaal Domein die beter wil leren communiceren. 

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

We vragen geen specifieke vooropleiding voor deze opleiding. De training Gordon communicatie methode is een training op hbo-niveau. 

Dag 1:
Tijdens de eerste lesdag verdiepen we ons in de Gordon communicatietechniek. Wat is de grondslag van deze methode? We bespreken de visie, de uitgangspunten en de opbouw van de methode. Bij welke doelgroep kunnen we deze methode inzetten? We gaan aan de slag met het goed kunnen verwoorden van je gedachten, zowel professioneel als privé.

Hoe kunnen we deze methode inzetten tijdens de gesprekken die we voeren tijdens ons werk en in privésituaties?

Dag 2:
Op de tweede lesdag onderzoeken we welke rol communicatie in ons leven speelt en hoe we communicatie beter kunnen inzetten op belangrijke momenten.

De onderwerpen van vandaag zijn bewustwording en luisteren, naar anderen maar ook naar jezelf.

Ook gaan we aan de slag met de gesprekken die we dagelijks voeren.

Dag 3:
Het omgaan met emoties, weerstand en conflicten is voor veel mensen lastig. Helemaal als er van je verwacht wordt dat je weet wat je moet doen in deze situaties.

Op de laatste lesdag verdiepen we ons in waarden en normen en hoe belangrijk hun rol in onze communicatie is. We besteden aandacht aan het gesprek met de cliënt en het omgaan met weerstand en conflict. 

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is drie dagen. De lesdagen vinden, altijd op dezelfde dag, wekelijks plaats van 9:00 tot 16:00 uur, behalve in schoolvakanties en op feestdagen. 

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de opleiding zijn € 1.249,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid

Certificering

Na het volgen van de training ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Kenniscentrum Sociaal Domein hanteert de richtlijnen van het RIVM. We verzoeken je om thuis te blijven als je coronagerelateerde klachten hebt.

Digitale lessen

We bieden de mogelijkheid om lessen digitaal bij te wonen als dat nodig is. Tijdens de lessen heb je live contact met de docent. Heb je vragen over de invulling van onze digitale lessen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 085 401 83 62. 

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze adviseurs helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer
of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Leiderschap en persoonlijkheid

Wil jij meer weten over leiderschap? En wil jij het gedrag en de persoonlijkheid van medewerkers herkennen en begrijpen? Tijdens de e-learning ‘Leiderschap en persoonlijkheid’ leer je meer over de verschillende leiderschapsstijlen en de uitgangspunten van persoonlijkheid.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

E-learning Wetten Sociaal Domein

Meer leren over de wetten en sociale zekerheid binnen het Sociaal Domein? Volg dan de e-learning Wetten Sociaal Domein.