Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Beschermd wonen

Online
 69,00
2 uur
Wmo
E-learning

In de e-learning ‘Beschermd wonen’ leer je wat Beschermd wonen inhoudt en wat de toekomstige wijzigingen binnen dit thema worden. Wil je meer leren over Beschermd wonen? Volg dan de e-learning ‘Beschermd wonen’.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) Wmo consulenten als mensen die meer willen weten over het onderwerp Beschermd wonen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Beschermd wonen’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een eindtoets. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Het afgelopen jaar hebben we te maken gehad met de eerste grote verandering rondom Beschermd wonen sinds de decentralisatie. De komende twee jaar zal er nog meer gaan veranderen. Denk hierbij aan de verdere decentralisatie van Beschermd wonen naar alle gemeente en het woonplaatsbeginsel. Beschermd wonen roept vaak veel vragen op. Wanneer is er wel of geen sprake van Beschermd wonen? Wat zijn de toelatingseisen? Welke gemeente is verantwoordelijk bij de landelijke toegang? Tijdens deze e-learning word je op de hoogte gebracht over de belangrijkste zaken rondom Beschermd wonen en het indiceren van Beschermd wonen.

Leerdoelen:

  • Je leert wat Beschermd wonen inhoudt;
  • Je leert de toelatingscriteria kennen;
  • Je leert wat de verschillen zijn tussen Wmo, Wlz en Zvw;
  • Je leert over de inhoud van de toekomstige wijzigingen;
  • Je leert de relevante jurisprudenties over Beschermd wonen kennen.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Wetten Sociaal Domein

Meer leren over de wetten en sociale zekerheid binnen het Sociaal Domein? Volg dan de e-learning Wetten Sociaal Domein.

Masterclass Beschermd Wonen

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.