Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Masterclass Verantwoord pgb in de Wmo en Jeugdwet

Nuland
29 mei 2024
 349,00

“Als je wilt dat het pgb bij jou in de gemeente een effectief middel is, dan moet je deze Masterclass volgen.”

Deze  Masterclass is bedoeld voor beleidsmedewerkers en uitvoerenden (Wmo consulenten), omdat zij direct betrokken zijn bij het opstellen en uitvoeren van beleid met betrekking tot het pgb. Als deelnemer moet je enige achtergrondkennis hebben over het onderzoeken van maatwerkvoorzieningen en moet je het stappenplan globaal begrijpen.

Deze onderwerpen komen aan bod
Tijdens de Masterclass worden verschillende onderwerpen behandeld, waaronder het 5 stappenplan van de Centrale Raad van Beroep. Hierbij benadrukt Wim (docent van de ochtend) het belang van het scheiden van de fasen, door eerst volgens het stappenplan de behoefte in kaart te brengen en te besluiten of er een maatwerkvoorziening nodig is. Vervolgens door volgens 7 te bespreken stappen onderzoek te doen naar de mogelijkheid van een pgb als dit gevraagd wordt  en dan pas een besluit te nemen over het toekennen van een pgb of niet. “Het scheiden maakt het makkelijker om onderscheid in te maken tussen beide fasen en een betere keuze te kunnen maken,” vertelt Wim.

Drijfveer van deze Masterclass
Wim is ervan overtuigd dat betere kennis over de wetgeving en de invulling hiervan bijdraagt aan een efficiënte inzit. Dit is een van zijn drijfveren om de deelnemers van de Masterclass bij te spijkeren tijdens deze ochtend.

“Doordat gemeentes niet weten wat het pgb allemaal inhoudt en niet het juiste vooronderzoek doen, ontstaan er onzinnige pgb’s die niet hoeven,” benadrukt Wim.

Dit zit er bij je ticket inbegrepen:

  • Op een interactieve manier nieuwe kennis op doen en je verdiepen
  • Geaccrediteerd met 3 SKJ-punten
  • Een goedverzorgde lunch
  • Leren van Wim Peters, de ervaren professional op dit gebied
  • Netwerken en sparren met collega’s uit het werkveld
  • € 50,- korting op deelname aan het eerstvolgende evenement

Kan je helaas niet bij dit evenement aanwezig zijn? Bekijk dan de rest van onze evenementen hier!

Wat kun je verwachten?

Als Wmo consulent krijg je regelmatig te maken met het pgb. Na een indicatie gedaan te hebben kan de vraag komen voor zorg in natura of in pgb-vorm.

Tijdens deze Masterclass wordt een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep besproken. Samen met je collega’s behandel jij deze uitspraak en ga je aan de slag met een casus.

Na deze Masterclass ken jij deze uitspraak en de consequenties hiervan. Jij weet hoe de regelgeving van Wmo 2015 hierbij aansluit. Verder kan jij jouw nieuwe kennis meteen toepassen in de praktijk. Je krijgt tips en handvatten mee om te bepalen of iemand geschikt is voor het pgb!

Voor wie is deze Masterclass?

Het programma van de Masterclass Verantwoord pgb in de Wmo en Jeugdwet is volledig gericht op Wmo-professionals die te maken hebben met persoonsgebondenbudget en hier meer kennis over willen opdoen. Wim Peters zal hierover diepgaande informatie delen tijdens de Masterclass. Ook is er ruimte om vragen in te brengen op basis van de eigen casuïstiek.

Locatie

De Masterclass van 29 mei vindt plaats in Hotel Van der Valk Nuland.

Adres: Rijksweg 25, 5391 LH Nuland.

Parkeren kan gratis bij Van der Valk hotel Nuland.

Programma

08:30 – 09:00 uur. Inloop en kennismaken met collega’s onder het genot van een kopje koffie/thee.

09:00 – 10:30 uur. Start Masterclass.

10:30 – 11:00 uur. Pauze en het bezoeken van diverse stands.

11:00 – 12:30 uur. Vervolg Masterclass.

12:30 – 13:15 uur. Afsluitende goedverzorgde lunch en het bezoeken van diverse stands.

Wim is een ervaren docent die deze Masterclass vaker heeft gegeven. Deelnemers zijn erg enthousiast over de verhelderende en leuke aanpak van de complexe stof. Wim slaagt erin om moeilijke zaken te vertalen naar eenvoudige zaken die voor iedereen begrijpelijk zijn. Met deze Masterclass hoopt hij bij te dragen aan een effectiever gebruik van het pgb en het verminderen van onnodige uitgaven.

Deskundige

De docent van de Masterclass is Wim Peters. Wim, ervaren jurist en sinds 1992 werkzaam op dit werkterrein. Hij heeft het ontstaan van het Persoonsgebonden budget (pgb) van dichtbij meegemaakt. Hij is zich bewust van de problemen die zich voordoen binnen gemeenten met betrekking tot de effectieve implementatie van het pgb. Wim wil de deelnemer leren de essentie van de pgb goed te begrijpen en hierdoor zich beter aan de voorschriften te kunnen houden.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Regulier ticket Masterclass Verantwoord PGB in de Wmo en Jeugdwet – 29 mei 2024
Regulier ticket Masterclass Verantwoord PGB in de Wmo en Jeugdwet – 29 mei 2024
349,00
Onbeperkt

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Indicatiestelling Huishoudelijke Ondersteuning

Wil jij meer weten over hoe je een indicatie kan stellen voor huishoudelijke ondersteuning van kwetsbare mensen? De vakmodule indicatiestelling huishoudelijke ondersteuning richt zich op hulp in de huishouding in het kader van de Wmo. Je leert hoe je kan indiceren en je maakt kennis met regelgeving, normen en verschillende soorten ondersteuning.

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Training Wmo en Dementie

Als Wmo consulent krijg je te maken met ouderen en dementie. Volg onze training Wmo en dementie en leer je communicatietechnieken aan te passen.