Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Masterclass Beschermd Wonen

Nuland
29 mei 2024
 349,00

Ter voorbereiding op het woonplaatsbeginsel zijn er veel gemeenten die het indiceren van beschermd wonen, lokaal gaan organiseren. Consulenten die nog niet eerder met een beschermd wonen casus te maken hebben gehad moeten hierin getraind worden. Maar ook de consulenten die, of vanuit het centrumgemeente of lokale gemeente, nu al te maken hebben met beschermd wonen, kunnen tegen diverse problemen aanlopen in het kader van de landelijke toegang, de toelatingscriteria voor beschermd wonen, de diverse woonvormen, et cetera. Ook voor deze consulenten is het verstandig om regelmatig scholing te volgen hierover.

Tijdens de Masterclass Beschermd Wonen komen alle ins en outs over beschermd wonen aan bod. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten omtrent beschermd wonen? Kom dan naar onze Masterclass in Nuland!

Dit zit er bij je ticket inbegrepen:

 • Op een interactieve manier nieuwe kennis op doen en je verdiepen
 • Een goedverzorgde lunch
 • Leren van Eudice Jozephia, de ervaren professional op dit gebied
 • Netwerken en sparren met collega’s uit het werkveld
 • € 50,- korting op deelname aan het eerstvolgende evenement

Programma

Tijdens de masterclass wordt aan de hand van diverse casussen en jurisprudentie een verdieping gemaakt in het indiceren van beschermd wonen. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de Masterclass:

 • Definitie beschermd wonen;
 • De landelijks toegang;
 • Verschillende zorgprofielen en woonvormen;
 • Het indiceren van beschermd wonen;
 • Toelatingscriteria;
 • De doelgroep voor beschermd wonen inclusief verslavingszorg;
 • De afbakening met de Wlz GGZ wonen;
 • De toekomstige wijzigingen.
Wat heb je na afloop van de Masterclass geleerd?

Hoe je het methodisch onderzoek moet doen voor beschermd wonen, de aandachtspunten bij het indiceren van beschermd wonen en hoe om te gaan met de doelgroep beschermd wonen.

Voor wie?

Voor consulenten die zich bezig houden met het indiceren van beschermd wonen en die zich in de nabije toekomst bezig gaan houden met het indiceren van beschermd wonen, beleidsmedewerkers en kwaliteitsmedewerkers.

Locatie

De Masterclass vindt plaats in het Van der Valk hotel in Nuland (Regio Den Bosch).

Adres: Rijksweg 25, 5391 LH Nuland.

Parkeren kan gratis bij Van der Valk hotel Nuland.

Programma

12:30 – 13.15 uur. Inloop en kennismaken met collega’s onder het genot van een goedverzorgde lunch.

13:15  uur. Start Masterclass.

14:45 – 15:15 uur. Pauze en het bezoeken van diverse stands.

15:15 – 16:45 uur. Vervolg Masterclass.

16:45 uur. Afsluitende (netwerk)borrel.

Deskundige

De interactieve Masterclass wordt verzorgd door Eudice Jozephia. Eudice is al meer dan 15 jaar werkzaam in de Wmo. Eerst als Wmo consulent en sinds 8 jaar als juridisch kwaliteitsmedewerker Wmo. Eudice haar brede kennis van de Wmo, en in het speciaal het expertise in beschermd wonen, maakt dat Eudice als geen ander de kennis met betrekking tot beschermd wonen over kan brengen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Regulier ticket Masterclass Beschermd Wonen – 29 mei 2024
Regulier ticket Masterclass Beschermd Wonen – 29 mei 2024
349,00
Onbeperkt

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Basisopleiding Wmo Consulent

Spreekt de combinatie van werken met mensen en een regisseursfunctie binnen het Sociaal Domein je aan? Volg dan de online basisopleiding Wmo consulent.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Training Indicatiestelling Huishoudelijke Ondersteuning

Wil jij meer weten over hoe je een indicatie kan stellen voor huishoudelijke ondersteuning van kwetsbare mensen? De vakmodule indicatiestelling huishoudelijke ondersteuning richt zich op hulp in de huishouding in het kader van de Wmo. Je leert hoe je kan indiceren en je maakt kennis met regelgeving, normen en verschillende soorten ondersteuning.