Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Masterclass Beschermd Wonen

Nuland
29 mei 2024
 349,00

Op 29 mei staat onze Masterclass Beschermd Wonen gepland!
Voorbereiding op het woonbeginsel is een cruciale stap voor veel gemeenten, die nu lokaal het indiceren van beschermd wonen gaan organiseren. Consulenten die voor het eerst te maken krijgen met een beschermd wonen casus, hebben training nodig om zich hierin te bekwamen. Maar ook ervaren consulenten, of ze nu werken vanuit een centrumgemeente of een lokale gemeente, kunnen diverse uitdagingen tegenkomen met betrekking tot de landelijke toegang, toelatingscriteria, verschillende woonvormen en meer.

Voor al deze consulenten is regelmatige bijscholing essentieel. Daarom bieden wij de Masterclass Beschermd Wonen aan, waarin alle aspecten van beschermd wonen uitgebreid aan bod komen. Deze Masterclass is specifiek ontworpen om consulenten op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen en om hen te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden.

Ben je op zoek naar een manier om je kennis over beschermd wonen actueel te houden? Wil je meer weten over de laatste actualiteiten en richtlijnen met betrekking tot beschermd wonen? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan onze Masterclass in Nuland. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van alles wat je moet weten over beschermd wonen!

De rest van onze evenementen bekijken? Dat kan hier!

Dit zit er bij je ticket inbegrepen:

 • Op een interactieve manier nieuwe kennis op doen en je verdiepen
 • Een goedverzorgde lunch
 • Leren van Eudice Jozephia, de ervaren professional op dit gebied
 • Netwerken en sparren met collega’s uit het werkveld
 • € 50,- korting op deelname aan het eerstvolgende evenement

Programma

Tijdens de masterclass wordt aan de hand van diverse casussen en jurisprudentie een verdieping gemaakt in het indiceren van beschermd wonen. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de Masterclass:

 • Definitie beschermd wonen;
 • De landelijks toegang;
 • Verschillende zorgprofielen en woonvormen;
 • Het indiceren van beschermd wonen;
 • Toelatingscriteria;
 • De doelgroep voor beschermd wonen inclusief verslavingszorg;
 • De afbakening met de Wlz GGZ wonen;
 • De toekomstige wijzigingen.
Wat heb je na afloop van de Masterclass geleerd?

Hoe je het methodisch onderzoek moet doen voor beschermd wonen, de aandachtspunten bij het indiceren van beschermd wonen en hoe om te gaan met de doelgroep beschermd wonen.

Voor wie?

Voor consulenten die zich bezig houden met het indiceren van beschermd wonen en die zich in de nabije toekomst bezig gaan houden met het indiceren van beschermd wonen, beleidsmedewerkers en kwaliteitsmedewerkers.

Locatie

De Masterclass vindt plaats in het Van der Valk hotel in Nuland (Regio Den Bosch).

Adres: Rijksweg 25, 5391 LH Nuland.

Parkeren kan gratis bij Van der Valk hotel Nuland.

Programma

12:30 – 13.15 uur. Inloop en kennismaken met collega’s onder het genot van een goedverzorgde lunch.

13:15  uur. Start Masterclass.

14:45 – 15:15 uur. Pauze en het bezoeken van diverse stands.

15:15 – 16:45 uur. Vervolg Masterclass.

16:45 uur. Afsluitende (netwerk)borrel.

Deskundige

De interactieve Masterclass wordt verzorgd door Eudice Jozephia. Eudice is al meer dan 15 jaar werkzaam in de Wmo. Eerst als Wmo consulent en sinds 8 jaar als juridisch kwaliteitsmedewerker Wmo. Eudice haar brede kennis van de Wmo, en in het speciaal het expertise in beschermd wonen, maakt dat Eudice als geen ander de kennis met betrekking tot beschermd wonen over kan brengen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Regulier ticket Masterclass Beschermd Wonen – 29 mei 2024
Regulier ticket Masterclass Beschermd Wonen – 29 mei 2024
349,00
Onbeperkt

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Indicatiestelling Huishoudelijke Ondersteuning

Wil jij meer weten over hoe je een indicatie kan stellen voor huishoudelijke ondersteuning van kwetsbare mensen? De vakmodule indicatiestelling huishoudelijke ondersteuning richt zich op hulp in de huishouding in het kader van de Wmo. Je leert hoe je kan indiceren en je maakt kennis met regelgeving, normen en verschillende soorten ondersteuning.

E-learning Vervoersvoorzieningen

Deze e-learning gaat over verschillende soorten vervoer; een belangrijk werkgebied binnen de Wmo waarbij de eerste voorwaarde is dat je weet onder welke wet welke voorziening valt. Op het gebied van vervoer valt heel veel te weten.

Training Wmo en Dementie

Als Wmo consulent krijg je te maken met ouderen en dementie. Volg onze training Wmo en dementie en leer je communicatietechnieken aan te passen.