Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Vormen van Jeugdhulp

Online
 69,00
Jeugd
E-learning

Wil jij meer weten van de verschillende vormen van jeugdhulp? Of wil jij je kennis opfrissen? Volg dan de e-learning ‘Vormen van jeugdhulp’.

Er zijn verschillende vormen van jeugdhulp waar gemeenten verantwoordelijk voor zijn. Bijvoorbeeld zorg en hulp bij opvoedingsproblemen, geestelijke gezondheidszorg, lichamelijke of verstandelijke beperking, individuele en groepsbegeleiding. De Jeugdwet heeft als doel dat gezinnen zoveel mogelijk zelf en met steun van hun netwerk problemen in de opvoed- en opgroeisituatie voorkomen en aanpakken en dat ouders en jeugdigen daarbij regie voeren over de hulp die zij nodig hebben. Toch kan het zo zijn dat de Jeugdconsulent tot het besluit moet komen om over te gaan tot andere vormen van jeugdhulp zoals gesloten jeugdzorg of pleegzorg. Tijdens de e-learning ‘Vormen van jeugdhulp’ leer je alles over de verschillende vormen van jeugdhulp.

Leerdoelen:

  • Je weet wat ambulante hulp is;
  • Je weet wat pleegzorg is en je kent de basisbeginselen van de omgangsregeling;
  • Je weet wat onder toezichtstelling en voogdij inhoudt;
  • Je weet wat JeugdzorgPlus is;
  • Je weet wanneer iemand naar een jeugdinstelling of jeugd-GGZ wordt verplaatst;
  • Je kent de verschillende soorten doelgroepen.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over de verschillende vormen van jeugdhulp.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Vormen van jeugdhulp’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.