Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Achtergrond, Grondbeginselen en Opbouw van de Participatiewet

Online
 69,00
2 uur
Participatie
E-learning

In deze e-learning leer je de achtergronden en opbouw van de Participatiewet kennen en weet je welke grondbeginselen de Participatiewet kent en uit welke belangrijke begrippen deze bestaat. Wil jij je kennis over de Participatiewet vergroten? Volg dan de e-learning ‘Achtergrond, Grondbeginselen en Opbouw van de Participatiewet’.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) Participatiecoaches en Werkconsulenten, als mensen die de basiskennis van de Participatiewet willen beheersen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Achtergrond, Grondbeginselen en Opbouw van de Participatiewet’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een eindtoets. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt (80%), ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Als Participatiecoach of Werkconsulent is het belangrijk dat je op de hoogte blijft over de uitvoering van de Participatiewet. Het toepassen van de juiste wet- en regelgeving kan je verder helpen met het maken van de juiste keuzes. De kennis die je opdoet in de e-learning ‘Achtergrond, Grondbeginselen en opbouw van de Participatiewet’ is een goede basis om je verder te verdiepen in het vak.

Leerdoelen:

  • Je gaat kennis maken met de achtergrond en historie Participatiewet;
  • Je leert welke grondbeginselen de Participatiewet kent en uit welke belangrijke begrippen deze bestaat.

Programma:

De e-learning ‘Achtergrond, Grondbeginselen en de Opbouw van de Participatiewet’ bestaat uit de volgende programma onderdelen:

  • Introductie
  • Zelftest
  • Leerdoelen
  • Achtergrond
  • Grondbeginselen
  • Opbouw van de Participatiewet
  • Zelftest
  • Afsluiting

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Training Plan van Aanpak, Maatregelen & Boetes

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Basisopleiding Consulent Werk en Inkomen

Wil jij een veelzijdige functie waar je mensen weer aan het werk helpt, maar je ook bezig houdt met de administratieve kant? Als consulent werk en inkomen ben je het eerste aanspreekpunt van inwoners als het gaat om inkomen of werk. Vind jij het leuk om controles uit te voeren en mensen op weg te helpen naar werk? Volg dan de Basisopleiding Consulent Werk en Inkomen.