Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Webinar Financieel Ontzorgen van Statushouders

 19,99
15 minuten
Schuldhulpverlening
Webinar
2023

In dit webinar leer je de basis van het financieel ontzorgen van statushouders. Je krijgt praktijkvoorbeelden waar je tegenaan kunt lopen en de docent geeft tips hoe je ervoor zorgt dat het ontzorgen een succes wordt. Wil jij weten waarom het ontzorgen van statushouders nodig is en hoe je ervoor kan zorgen dat het een succes wordt? Volg dan het webinar ‘Financieel Ontzorgen van Statushouders’.

In het webinar wordt uitgelegd wat de noodzaak is van het financieel ontzorgen van statushouders. Wat houdt het financieel ontzorgen van statushouders nou eigenlijk in? Je krijgt ervaringen uit de praktijk en tot slot ontvang je aanbevelingen van de docent die je mee kan nemen in je eigen werkveld.

 

 

 

 

 

Voor wie

Het webinar ‘Financieel Ontzorgen van Statushouders’ is bedoeld voor zowel schuldhulpverleners, maar ook als je in je eigen werkveld te maken hebt statushouders.

Opleidingsniveau

Het webinar is op hbo-niveau.

Praktische informatie

Het webinar ‘Financieel Ontzorgen van Statushouder’ duurt 10 minuten. De kosten voor het webinar zijn € 19,99- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving
Voor het webinar ‘Financieel Ontzorgen van Statushouders’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van het webinar toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Effectief Communiceren in de Schuldhulpverlening

Hoe communiceer je effectief en zorg je dat jouw boodschap goed overkomt bij je cliënt? In de training 'effectief communiceren in de schuldhulpverlening' werk je aan het hele communicatieproces. Van de basisgesprekstechnieken tot aan gedragsverandering, aan het eind van de dag heb jij communicatietechnieken op zak die werken!

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.