Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Webinar Cultuursensitief werken: Mijn Beeld Is Maar Een Beeld

 39,00
30 minuten
Divers
Webinar

De zorg en welzijn wereld kent een dynamische doelgroep die divers is aan culturele achtergronden. Wij zien een ‘zij’ als het gaat om niet-Nederlandse gezinnen/jongeren/volwassenen en zij zien een ‘wij’. Door deze zienswijze verloopt de samenwerking tussen de professional en bijvoorbeeld een migranten- of vluchtelingengezin regelmatig moeizaam. Het begint met de manier van contactleggen, de houding en perspectieven. Wil jij weten hoe je cultuursensitief kan werken door het toepassen van interculturele competenties? Wil jij inzicht krijgen in de cultuurverschillen en de Do’s en Dont’s? Bekijk dan nu dit webinar!

“Culturele bewustwording begint pas bij interactie met anderen” – Saskia Maarsen

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Algemene kennis over de huidige grootste vluchtelingen- en migratieachtergrond groep;
  • Definitie van cultuur op basis van theorie en ervaringen;
  • De meest voorkomende cultuurverschillen/aspecten;
  • Cultuursensitieve benadering, basishouding en interculturele competenties. Op basis van (eigen) casuïstiek;
  • Interculturele perspectieven op vorm gedrag en functie gedrag. Op basis van (eigen) casuïstiek.

Na dit webinar:

  • Heeft de deelnemer kennis en inzicht in de grootste vluchtelingen- en migratieachtergrond groep momenteel. Deelnemers zijn zich bewust van wat wel en niet te doen in het contact met deze doelgroepen;
  • Heeft de deelnemer kennis en inzicht de theorie over cultuurverschillen en hoe dit in de praktijk eruit kan zien. Daarnaast is de deelnemer instaat de verschillende lagen en bewustzijnsniveaus van intercultureel werken te onderscheiden;
  • Heeft de deelnemer kennis en inzicht in de verschillende opvoedperspectieven, interpretaties van gedrag met betrekking tot vorm en functies;
  • Heeft de deelnemer vaardigheden om op een cultuursensitieve wijze contact te maken met Niet-Westerse gezinnen en/of kinderen, vluchtelingenkinderen- en/of gezinnen, door het toepassen van interculturele competenties;
  • Heeft de deelnemer vaardigheden om de perspectieven op gedrag te kunnen onderscheiden, gebaseerd op de interpretaties.

Voor wie
Het Webinar is bedoeld voor alle professionals die werken met vluchtelingen of geïnteresseerd zijn in de doelgroep.

Opleidingsniveau
De e-learning is op hbo-niveau.

Praktische informatie
Het Webinar duurt 30 minuten. De kosten voor het Webinar zijn € 29,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving
Voor het Webinar ‘De mens achter de vluchteling’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van het Webinar toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding Management Sociaal Domein

Wil jij je verder ontwikkelen als leidinggevende of teamverantwoordelijke binnen het Sociaal Domein? Of ambieer je een leidinggevende rol en wil je hiervoor de juiste competenties ontwikkelen? Volg dan de Opleiding Management gericht op het Sociaal Domein. Door deze opleiding te volgen ontwikkel jij je tot een effectieve middle manager in het Sociaal Domein.

E-learning Het Primaire Processchema Schuldhulpverlening

Wil jij meer weten over het primaire processchema schuldhulpverlening? En hoe je het schema toepast in de praktijk? Volg dan de e-learning ‘Het primaire processchema schuldhulpverlening’.

E-learning Vervoersvoorzieningen

Deze e-learning gaat over verschillende soorten vervoer; een belangrijk werkgebied binnen de Wmo waarbij de eerste voorwaarde is dat je weet onder welke wet welke voorziening valt. Op het gebied van vervoer valt heel veel te weten.