Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Arbeidsrecht

Open inschrijving
 499,00
1 lesdag
Participatie
Training

Ben jij werkzaam bij een gemeente, voer je de Participatiewet uit of bij het UWV en ben je geïnteresseerd in de Participatiewet, dan is kennis van het huidige arbeidsrecht onmisbaar. Want jij wilt graag dat jouw klant die een uitkering ontvangt of jouw hulp vraagt bij het begeleiden naar en vinden van werk, ook daadwerkelijk aan het werk gaat. Werk wat passend is en het liefst voor zo veel mogelijk uren en voor langere tijd. Welke verplichtingen en rechten gelden er over en weer voor werknemers en werkgevers vanaf de sollicitatie tot na het einde van de arbeidsovereenkomst, wat zijn risico’s? Wil jij jouw klant (werknemer en werkgever) voorzien van tips en adviezen, dan is deze training voor jou.

De arbeidsmarkt en wetgeving zijn en blijven voortdurend in beweging. In januari 2020 trad de Wet Arbeidsmarkt in Balans en per augustus 2022 de Wet Implementatie EU-richtlijn transparante en  voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. Verder is er het Breed Offensief Participatiewet; een pakket aan maatregelen om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen en te houden.

Resultaat

Na deze training:

 • Ben je op de hoogte van de actualiteiten in het arbeidsrecht;
 • Kun jij werknemers en werkgevers voorzien van tips en adviezen over voorzieningen, het sluiten van de arbeidsovereenkomst, rechten en plichten tijdens en na de arbeidsovereenkomst.

De training Arbeidsrecht is bedoeld voor jobcoaches, werkcoaches, kwaliteitsmedewerkers, beleidsmedewerkers, werkgeveradviseurs bij gemeenten en het UWV.

Instapvoorwaarden

Een vooropleiding is niet van toepassing.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het programma bestaat uit een ééndaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Arbeidsovereenkomst;
 • Uitzenden en pay-rollen;
 • Oproepovereenkomst;
 • Omvang van de arbeidsovereenkomst;
 • Geen arbeid, wel loon;
 • Bijzondere bedingen (proeftijd, concurrentiebeding, relatiebeding en belemmeringsverbod, uitzendbeding);
 • Aanzegplicht;
 • Ketenregeling;
 • Opvolgend werkgeverschap;
 • Einde arbeidsovereenkomst;
 • Ziek uit dienst/re-integratie;
 • Transitievergoeding;
 • Werken met een arbeidsbeperking;
 • Korting en vrijlating van inkomsten o.g.v. Participatiewet.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. 

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

STAP-budget

Vanwege recente wijzigingen in de regels van STAP, is het niet langer mogelijk om het STAP-budget te gebruiken voor het scholingsaanbod van Kenniscentrum Sociaal Domein. De overheid heeft besloten dat alleen nog OCW-erkende onderwijsinstellingen, zoals MBO- en HBO-opleidingen, in aanmerking komen na de STAP-ronde van 3 juli. Hierdoor vallen ongeveer 95% van de opleidingen en opleiders niet langer onder het STAP-budget, inclusief alle (branche-erkende) opleidingen van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 

Wil je toch de volgende stap zetten in jouw carrière? Geen zorgen, je kunt nog altijd starten met een vakinhoudelijke opleiding van Kenniscentrum Sociaal Domein!

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Basisopleiding Consulent Werk en Inkomen

Wil jij een veelzijdige functie waar je mensen weer aan het werk helpt, maar je ook bezig houdt met de administratieve kant? Als consulent werk en inkomen ben je het eerste aanspreekpunt van inwoners als het gaat om inkomen of werk. Vind jij het leuk om controles uit te voeren en mensen op weg te helpen naar werk? Volg dan de Basisopleiding Consulent Werk en Inkomen.