Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Arbeidsrecht

Open inschrijving
 499,00
1 lesdag
Participatie
Training

Ben jij werkzaam bij een gemeente, voer je de Participatiewet uit of bij het UWV en ben je geïnteresseerd in de Participatiewet, dan is kennis van het huidige arbeidsrecht onmisbaar. Want jij wilt graag dat jouw klant die een uitkering ontvangt of jouw hulp vraagt bij het begeleiden naar en vinden van werk, ook daadwerkelijk aan het werk gaat. Werk wat passend is en het liefst voor zo veel mogelijk uren en voor langere tijd. Welke verplichtingen en rechten gelden er over en weer voor werknemers en werkgevers vanaf de sollicitatie tot na het einde van de arbeidsovereenkomst, wat zijn risico’s? Wil jij jouw klant (werknemer en werkgever) voorzien van tips en adviezen, dan is deze training voor jou.

De arbeidsmarkt en wetgeving zijn en blijven voortdurend in beweging. In januari 2020 trad de Wet Arbeidsmarkt in Balans en per augustus 2022 de Wet Implementatie EU-richtlijn transparante en  voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. Verder is er het Breed Offensief Participatiewet; een pakket aan maatregelen om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen en te houden.

Resultaat

Na deze training:

 • Ben je op de hoogte van de actualiteiten in het arbeidsrecht;
 • Kun jij werknemers en werkgevers voorzien van tips en adviezen over voorzieningen, het sluiten van de arbeidsovereenkomst, rechten en plichten tijdens en na de arbeidsovereenkomst.

De training Arbeidsrecht is bedoeld voor jobcoaches, werkcoaches, kwaliteitsmedewerkers, beleidsmedewerkers, werkgeveradviseurs bij gemeenten en het UWV.

Instapvoorwaarden

Een vooropleiding is niet van toepassing.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het programma bestaat uit een ééndaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Arbeidsovereenkomst;
 • Uitzenden en pay-rollen;
 • Oproepovereenkomst;
 • Omvang van de arbeidsovereenkomst;
 • Geen arbeid, wel loon;
 • Bijzondere bedingen (proeftijd, concurrentiebeding, relatiebeding en belemmeringsverbod, uitzendbeding);
 • Aanzegplicht;
 • Ketenregeling;
 • Opvolgend werkgeverschap;
 • Einde arbeidsovereenkomst;
 • Ziek uit dienst/re-integratie;
 • Transitievergoeding;
 • Werken met een arbeidsbeperking;
 • Korting en vrijlating van inkomsten o.g.v. Participatiewet.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. 

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Wat is een open inschrijving? 

Bij een open inschrijving heb je de mogelijkheid om een optie te nemen voor deelname aan de opleiding of training waarin je geïnteresseerd bent, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.
Zodra er voldoende belangstelling is voor de desbetreffende opleiding of training, wordt deze ingepland.
Vervolgens is het aan jou om te beslissen of je daadwerkelijk wilt deelnemen op de geplande datum en locatie.

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.

Basisopleiding Consulent Werk en Inkomen

Wil jij een veelzijdige functie waar je mensen weer aan het werk helpt, maar je ook bezig houdt met de administratieve kant? Als consulent werk en inkomen ben je het eerste aanspreekpunt van inwoners als het gaat om inkomen of werk. Vind jij het leuk om controles uit te voeren en mensen op weg te helpen naar werk? Volg dan de Basisopleiding Consulent Werk en Inkomen.