Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

Training Arbeidsrecht

 499,00
1 lesdag
Participatie
Training

Ben jij werkzaam bij een gemeente, voer je de Participatiewet uit of bij het UWV en ben je geïnteresseerd in de Participatiewet, dan is kennis van het huidige arbeidsrecht onmisbaar. Want jij wilt graag dat jouw klant die een uitkering ontvangt of jouw hulp vraagt bij het begeleiden naar en vinden van werk, ook daadwerkelijk aan het werk gaat. Werk wat passend is en het liefst voor zo veel mogelijk uren en voor langere tijd. Welke verplichtingen en rechten gelden er over en weer voor werknemers en werkgevers vanaf de sollicitatie tot na het einde van de arbeidsovereenkomst, wat zijn risico’s? Wil jij jouw klant (werknemer en werkgever) voorzien van tips en adviezen, dan is deze training voor jou.

De arbeidsmarkt en wetgeving zijn en blijven voortdurend in beweging. In januari 2020 trad de Wet Arbeidsmarkt in Balans en per augustus 2022 de Wet Implementatie EU-richtlijn transparante en  voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. Verder is er het Breed Offensief Participatiewet; een pakket aan maatregelen om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen en te houden.

Resultaat

Na deze training:

 • Ben je op de hoogte van de actualiteiten in het arbeidsrecht;
 • Kun jij werknemers en werkgevers voorzien van tips en adviezen over voorzieningen, het sluiten van de arbeidsovereenkomst, rechten en plichten tijdens en na de arbeidsovereenkomst.

De training Arbeidsrecht is bedoeld voor jobcoaches, werkcoaches, kwaliteitsmedewerkers, beleidsmedewerkers, werkgeveradviseurs bij gemeenten en het UWV.

Instapvoorwaarden

Een vooropleiding is niet van toepassing.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het programma bestaat uit een ééndaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Arbeidsovereenkomst;
 • Uitzenden en pay-rollen;
 • Oproepovereenkomst;
 • Omvang van de arbeidsovereenkomst;
 • Geen arbeid, wel loon;
 • Bijzondere bedingen (proeftijd, concurrentiebeding, relatiebeding en belemmeringsverbod, uitzendbeding);
 • Aanzegplicht;
 • Ketenregeling;
 • Opvolgend werkgeverschap;
 • Einde arbeidsovereenkomst;
 • Ziek uit dienst/re-integratie;
 • Transitievergoeding;
 • Werken met een arbeidsbeperking;
 • Korting en vrijlating van inkomsten o.g.v. Participatiewet.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. 

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Neem jij de volgende STAP in jouw carrière?

Vanaf 1 maart 2022 is het voor iedereen mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. Met deze subsidie van €1.000,- kun je een opleiding, training, cursus of studie naar keuze volgen om zo je positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Wil je het STAP-budget gebruiken om je verder te ontwikkelen binnen het Sociaal Domein? Dan ben je bij Kenniscentrum Sociaal Domein aan het goede adres. Wij zijn een erkend STAP-opleider. Dit betekent dat je het STAP-budget kunt gebruiken voor al onze opleidingen en trainingen.

Meer informatie over STAP? We leggen je het graag uit: informatie STAP!

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!

Opleiding Werkcoach

Weet jij verborgen kwaliteiten van inwoners in kaart te brengen waarbij je rekening houdt met hun persoonlijke situatie? Kun jij langdurig werkzoekenden weer motiveren en ondersteunen in de weg naar een passende baan? Dan is de opleiding Werkcoach iets voor jou!