Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Arbeidsrecht

Meppel
9 mei 2023
 499,00
1 lesdag
Participatie
Training

Ben jij werkzaam bij een gemeente, voer je de Participatiewet uit of bij het UWV en ben je geïnteresseerd in de Participatiewet, dan is kennis van het huidige arbeidsrecht onmisbaar. Want jij wilt graag dat jouw klant die een uitkering ontvangt of jouw hulp vraagt bij het begeleiden naar en vinden van werk, ook daadwerkelijk aan het werk gaat. Werk wat passend is en het liefst voor zo veel mogelijk uren en voor langere tijd. Welke verplichtingen en rechten gelden er over en weer voor werknemers en werkgevers vanaf de sollicitatie tot na het einde van de arbeidsovereenkomst, wat zijn risico’s? Wil jij jouw klant (werknemer en werkgever) voorzien van tips en adviezen, dan is deze training voor jou.

De arbeidsmarkt en wetgeving zijn en blijven voortdurend in beweging. In januari 2020 trad de Wet Arbeidsmarkt in Balans en per augustus 2022 de Wet Implementatie EU-richtlijn transparante en  voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. Verder is er het Breed Offensief Participatiewet; een pakket aan maatregelen om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen en te houden.

Resultaat

Na deze training:

 • Ben je op de hoogte van de actualiteiten in het arbeidsrecht;
 • Kun jij werknemers en werkgevers voorzien van tips en adviezen over voorzieningen, het sluiten van de arbeidsovereenkomst, rechten en plichten tijdens en na de arbeidsovereenkomst.

De training Arbeidsrecht is bedoeld voor jobcoaches, werkcoaches, kwaliteitsmedewerkers, beleidsmedewerkers, werkgeveradviseurs bij gemeenten en het UWV.

Instapvoorwaarden

Een vooropleiding is niet van toepassing.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het programma bestaat uit een ééndaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Arbeidsovereenkomst;
 • Uitzenden en pay-rollen;
 • Oproepovereenkomst;
 • Omvang van de arbeidsovereenkomst;
 • Geen arbeid, wel loon;
 • Bijzondere bedingen (proeftijd, concurrentiebeding, relatiebeding en belemmeringsverbod, uitzendbeding);
 • Aanzegplicht;
 • Ketenregeling;
 • Opvolgend werkgeverschap;
 • Einde arbeidsovereenkomst;
 • Ziek uit dienst/re-integratie;
 • Transitievergoeding;
 • Werken met een arbeidsbeperking;
 • Korting en vrijlating van inkomsten o.g.v. Participatiewet.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. 

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Neem jij de volgende STAP in jouw carrière?

Vanaf 1 maart 2022 is het voor iedereen mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. Met deze subsidie van €1.000,- kun je een opleiding, training, cursus of studie naar keuze volgen om zo je positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Wil je het STAP-budget gebruiken om je verder te ontwikkelen binnen het Sociaal Domein? Dan ben je bij Kenniscentrum Sociaal Domein aan het goede adres. Wij zijn een erkend STAP-opleider. Dit betekent dat je het STAP-budget kunt gebruiken voor al onze opleidingen en trainingen.

Meer informatie over STAP? We leggen je het graag uit: informatie STAP!

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Training Plan van Aanpak, Maatregelen & Boetes

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Opleiding Consulent Werk en Inkomen

Ben je op zoek naar een veelzijdige functie waarin je binnen de wet- en regelgeving, maar met oog voor de cliënt werkt? Vind je het leuk om in je werk met mensen te werken, maar je ook bezig te houden met het schrijven van rapportages en beschikkingen? Volg dan de opleiding Consulent Werk en Inkomen.