Webinar: Omscholen naar het Sociaal Domein

13 juli 2022

Opleidingsinstituut Kenniscentrum Sociaal Domein schoolt jaarlijks landelijk 180 cursisten om voor functies binnen het Sociaal Domein. Dit geldt voor functies als Wmo consulent, Front Office medewerker Sociaal Domein en Backoffice medewerker Sociaal Domein. Al deze opleidingen zijn gericht op omscholing, wat betekent dat je vanaf de basis wordt opgeleid tot een vakbekwaam medewerker in het Sociaal Domein.

Omscholen is vaak best spannend. Naast dat het een investering van tijd en geld vraagt, brengt het ook onzekerheid met zich mee. Toch is het een stap waar velen van dromen. Meer weten over ons omscholingstraject? Onze opleidingsadviseur Alice verzorgt meerdere keren per jaar de digitale webinar: Omscholen naar het sociaal domein. Tijdens de webinar kun je al je vragen stellen. Daarnaast verzorgt ze een keer per maand een vragenuurtje via Teams. Tijdens het vragenuurtje kun je vragen stellen over alle opleidingen en trainingen die wij aanbieden als je niet aanwezig kan zijn bij het webinar.

Baankansen in het sociaal domein

Sinds januari 2021 wordt het vak Wmo consulent gekenmerkt door het UWV als kansrijk beroep. Een kansrijk beroep houdt in dat er in dat vakgebied een zeer goede kans op werk is. De reden dat er een toenemende vraag is naar Wmo consulenten heeft veel te maken met de toenemende mate van vergrijzing. Maar ook naar Budgetcoaches en Schuldhulpverleners neemt de vraag toe. Zo heeft één op de vijf huishoudens moeite om alle rekeningen op tijd te betalen. In onze webinar vertellen wij graag over alle mogelijkheden tot omscholing.

Op deze pagina kun je je aanmelden voor de webinar ‘Omscholen naar het Sociaal Domein’ of voor een vragenuurtje. Heb je nu gelijk al vragen? Bel ons via 085 401 83 62, stuur een appje naar Harold 06-57255690 óf mail naar info@kenniscentrumsociaaldomein.nl.

Let op: deelname aan de webinar is kosteloos, maar aanmelden is verplicht.

Kun je er niet bij zijn?

Geen zorgen! Je kunt je gratis aanmelden bij ons online leerplatform. Daar staan verschillende e-learnings met de inhoud van het webinar. Zo krijg je een stukje achtergrond informatie over de verschillende vakgebieden Wmo, Schuldhulpverlening en Participatie. Daarnaast krijg je advies over de verschillende beroepen en scholingsmogelijkheden. Tot slot is er een webinar over het STAP-budget beschikbaar. Mocht je dan nog vragen hebben dan kun je ze stellen tijdens ons online vragenuurtje.

Behoefte aan persoonlijk advies?

Plan dan een belafspraakt in met een van onze adviseurs via 085-401 83 62 of stuur ons een e-mail. Zij helpen je graag. Maak dan een afspraak met een va