Webinar: Omscholen naar het Sociaal Domein

13 juli 2022

Opleidingsinstituut Kenniscentrum Sociaal Domein schoolt jaarlijks landelijk 180 cursisten om voor functies binnen het Sociaal Domein. Dit geldt voor functies als Wmo consulent, Front Office medewerker Sociaal Domein en Backoffice medewerker Sociaal Domein. Al deze opleidingen zijn gericht op omscholing, wat betekent dat je vanaf de basis wordt opgeleid tot een vakbekwaam medewerker in het Sociaal Domein.

Omscholen is vaak best spannend. Naast dat het een investering van tijd en geld vraagt, brengt het ook onzekerheid met zich mee. Toch is het een stap waar velen van dromen. Meer weten over ons omscholingstraject? Onze opleidingsadviseurs verzorgen meerdere keren per jaar de digitale webinar: Omscholen naar het Sociaal Domein. Tijdens het webinar kun je al je vragen stellen.

Baankansen in het Sociaal Domein

Sinds januari 2021 wordt het vak Wmo consulent gekenmerkt door het UWV als kansrijk beroep. Een kansrijk beroep houdt in dat er in dat vakgebied een zeer goede kans op werk is. De reden dat er een toenemende vraag is naar Wmo consulenten heeft veel te maken met de toenemende mate van vergrijzing, maar ook naar Budgetcoaches en Schuldhulpverleners neemt de vraag toe. Zo heeft één op de vijf huishoudens moeite om alle rekeningen op tijd te betalen. In het webinar vertellen wij graag over alle mogelijkheden tot omscholing.

Op deze pagina kun je je aanmelden voor het webinar ‘Omscholen naar het Sociaal Domein’. Heb je nu gelijk al vragen? Bel ons via 085 401 83 62 óf mail naar info@kenniscentrumsociaaldomein.nl.

Let op: deelname aan het webinar is kosteloos, maar aanmelden is verplicht.

Kun je er niet bij zijn?

Geen zorgen! Je kunt je gratis aanmelden bij ons online leerplatform. Hier krijg je toegang tot de ‘Impressie Leerlijn’, waar alle inhoud van het webinar ook te vinden is. Daarnaast krijg je een stukje achtergrond informatie over de verschillende vakgebieden: Wmo, Schuldhulpverlening en Participatie.

Behoefte aan persoonlijk advies?

Plan dan een belafspraak in met één van onze opleidingsadviseurs via 085-401 83 62 of stuur ons een e-mail. Zij helpen je graag!