Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Het Wettelijk Oplossen van Schulden: De Wsnp

Online
 69,00
3 uur
Schuldhulpverlening
E-learning

In de e-learning ‘Het wettelijk oplossen van schulden: de Wsnp’ wordt het hele traject van de Wsnp uitgelegd. De Wet schuldsanering Natuurlijke Personen is bedoeld als vangnet voor als het in het minnelijke traject gedurende de 120 dagen onderhandeling niet in gelukt om tot een regeling te komen. Er wordt dan een gang naar de rechter gemaakt om de schuldsanering op te starten. De Wsnp-regeling maakt mogelijk dat een schuldenaar na 3 jaar schuldenvrij verklaard wordt en een nieuwe schuldenvrije start kan maken. Wil jij meer weten over de Wsnp? Volg dan de e-learning ‘Het wettelijk oplossen van schulden: de Wsnp’.

Je leert wat een verzoekschrift is en waar het aan moet voldoen, hoe de rechtbank een beslissing maakt en welke voorlopige voorzieningen kunnen worden aangevraagd. Verder wordt er ingezoomd op het opstarten van de Wsnp, de kenmerken en procedure. Verder wordt het dwangakkoord, de ReCoFa richtlijnen en de Wet Griffierechten 2013 besproken.

Leerdoelen

  • Je weet wat het doel, kenmerken en de procedure van de Wsnp is;
  • Je weet wat een dwangakkoord is;
  • Je kent de ReCoFa richtlijnen voor schuldsaneringen;
  • Je weet wat er gebeurt tijdens faillissement en surseance van betaling;
  • Je kent de Wet van Griffierechten.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) schuldhulpverleners als mensen die meer willen weten over de Wet schuldsanering Natuurlijke personen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Unieke online leeromgeving
Voor de e-learning ‘Het wettelijk oplossen van schulden: de Wsnp’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering
De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Online Opleiding Schuldhulpverlening

Heb jij de wens mensen met financiële problemen te ondersteunen en weer perspectief te geven? Tijdens de online opleiding Schuldhulpverlening leer je over de verschillende facetten van schuldhulpverlening. Je maakt kennis met relevante wet- en regelgeving, gesprekstechnieken en -vaardigheden.

E-learning Het Primaire Processchema Schuldhulpverlening

Wil jij meer weten over het primaire processchema schuldhulpverlening? En hoe je het schema toepast in de praktijk? Volg dan de e-learning ‘Het primaire processchema schuldhulpverlening’.