Consulent Werk en Inkomen Opleiding

Wil jij aan het werk als consulent werk en inkomen? Dan heb je een veelzijdige functie op het oog! Je werkt vaak met kwetsbare doelgroepen, dus het is belangrijk dat je hier goed mee om kunt gaan en kunt werken binnen verschillende domeinen en wetten. Dit alles doe je met behulp van je kennis van de wet- en regelgeving, de juiste gesprekstechnieken, fraudesignalering en meer. Kortom: als consulent werk en inkomen is het belangrijk dat je over de juiste kennis en kunde beschikt. Deze kennis en kunde doe je op tijdens de opleiding Consulent Werk en Inkomen

Over de opleiding Consulent Werk en Inkomen

Wil je consulent werk en inkomen worden? Dan kun je bij Kenniscentrum Sociaal Domein de Consulent Werk en Inkomen opleiding volgen. Deze klassikale opleiding is verdeeld over 16 lesdagen die duren van 9 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags. De lesdagen vinden iedere week op dezelfde dag plaats, behalve tijdens schoolvakanties en/of op feestdagen. Het is verstandig om, naast de lesdagen, ook voldoende uren voor zelfstudie in te plannen. Voor deze opleiding staat een studiebelasting van 192 uur. 

Wat leer je tijdens de opleiding Consulent Werk en Inkomen?

Tijdens de opleiding werk- en inkomensconsulent volg je 10 verschillende modules die betrekking hebben op specifieke onderdelen van het vakgebied, waaronder: 

 • Module Consulent Werk en Inkomen;
 • Module Voorliggende Voorzieningen;
 • Module Re-integratie en participatie;
 • Module Communicatievaardigheden;
 • Module Het Sociaal Domein.

Bekijk hier alle modules van de opleiding Consulent Werk en Inkomen. Tijdens de opleiding leer je onder meer hoe je een re-integratieplan opstelt en wanneer welke voorzieningen voorliggend zijn voor je cliënt. Ook leer je hoe je fraude signaleert en hoe je de juiste communicatietechnieken inzet tijdens je gesprekken met cliënten uit diverse doelgroepen.

 
Neem contact op Kenniscentrum Sociaal Domein

Consulent werk en inkomen worden? Kenniscentrum Sociaal Domein helpt je verder.

Wil jij werk- en inkomensconsulent worden en mensen begeleiden naar de arbeidsmarkt Dan kun je hiervoor bij Kenniscentrum Sociaal Domein de opleiding Consulent Werk en Inkomen volgen. Tijdens de opleiding:

 • Krijg je les van deskundige docenten uit het werkveld;
 • Doe je theoretische kennis op én ontwikkel je praktische vaardigheden;
 • Is er veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Krijg je toegang tot de unieke online leeromgeving;
 • Volg je scholing bij dé opleider binnen het Sociaal Domein;
 • Rond je de opleiding af met een officieel certificaat van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Wil je meer weten over de opleiding? Bekijk hier meer informatie over de opleiding, of neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag.

Toetsing van de opleiding

Nadat je de 10 modules hebt doorlopen, heb je alle kennis en kunde opgedaan die je nodig hebt om als vakbekwame consulent werk en inkomen aan de slag te gaan. Je rondt de opleiding in module 10 af met een eindtoets. Slaag je voor je eindtoets? Dan ontvang je een certificaat van Kenniscentrum Sociaal Domein. Dat staat mooi op je CV! 

Niveau van de opleiding

Wil jij de opleiding tot Werk- en Inkomensconsulent volgen? Dan ga je een opleiding op hbo-niveau volgen. Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding is het een vereiste dat je over een mbo-diploma op niveau 4 beschikt, of dat je minimaal 2 jaar werkervaring op mbo-niveau 4 hebt opgedaan.

Inschrijven voor de opleiding

Kun jij niet wachten om te beginnen met de opleiding? Schrijf je dan hier in voor de opleiding Consulent Werk en Inkomen. Heb je nog vragen over de opleiding? Neem dan contact op met Alice via 06 -15 85 59 58 of alice@kenniscentrumsociaaldomein.nl.