Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Webinar Vormen van Bijstand Participatiewet

Online
 29,00
20 minuten
Participatie
Webinar

In dit Webinar neemt de docent je mee in de vormen van bijstand uit de Participatiewet. Je leer voornamelijk over de verschillende vormen waarin bijstand verstrekt kan worden. Daarnaast krijg je een aantal casussen aangereikt. Meer weten over de vormen van bijstand? Volg dan het Webinar ‘Vormen van Bijstand Participatiewet’.

Dit Webinar is bedoeld voor zowel (beginnend) participatiecoaches en werkconsulenten als mensen die meer willen weten over de Participatiewet.  

Opleidingsniveau

Dit Webinar is op hbo-niveau.

Leerdoelen

  • Je weet welke vormen van bijstand er zijn.
  • Je leert in welke gevallen je bijstand in de vorm van een geldlening of natura mag verstrekken.
  • Je weet wat bedoeld wordt met ‘eigen woning’ en ‘duurzame gebruiksgoederen’.
  • Je weet wat wordt bedoeld met ‘voorschot’ en ‘bijstand in natura’.

Dit Webinar duur 15 minuten. De kosten voor het Webinar zijn €29,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor dit Webinar krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

 29,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Training Arbeidsrecht

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Basisopleiding Inkomensconsulent

Wil jij aan de slag als inkomensconsulent? Tijdens de Basisopleiding Inkomensconsulent van Kenniscentrum Sociaal Domein leer je alles over de Participatiewet en bijhorende casuïstiek, waar een inkomensconsulent dagelijks mee te maken krijgt. Je benodigde theorie en vaardigheden komen tijdens de opleiding aan bod. Wil jij je ontwikkelen tot inkomensconsulent? Volg dan de Basisopleiding Inkomensconsulent!