Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Webinar Beschermd wonen

 29,00
20 minuten
Wmo
Webinar

Wil jij meer weten over beschermd wonen? Volg dan het Webinar ‘Beschermd wonen’ van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Het afgelopen jaar hebben we te maken gehad met de eerste grote verandering rondom Beschermd Wonen sinds de decentralisatie. De komende twee jaren zal er nog meer gaan veranderen. Denk hierbij aan de verdere decentralisatie van Beschermd wonen naar alle gemeenten en het woonplaatsbeginsel. Beschermd wonen roept vaak veel vragen op. Wanneer is er wel of geen sprake van Beschermd wonen? Wat zijn de toelatingseisen? Welke gemeente is verantwoordelijk bij de landelijke toegang? Tijdens deze workshop wordt u globaal op de hoogte gebracht over de belangrijkste zaken rondom Beschermd wonen en het indiceren van Beschermd wonen.

Voor wie
Het Webinar is bedoeld voor zowel Wmo consulenten als mensen die meer willen weten over beschermd wonen.

Opleidingsniveau
De e-learning is op hbo-niveau.

Praktische informatie
Het Webinar duurt 20 minuten. De kosten voor het Webinar zijn € 29,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving
Voor het Webinar ‘Beschermd wonen’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van het Webinar toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken. 

Webinar Actualiteitencollege

Wil jij meer weten over uitspraken die er zijn gedaan in het kader van de Wmo? Volg dan het Webinar ‘Actualiteitencollege’ van het Kenniscentrum Sociaal Domein.

E-learning Vervoersvoorzieningen

Deze e-learning gaat over verschillende soorten vervoer; een belangrijk werkgebied binnen de Wmo waarbij de eerste voorwaarde is dat je weet onder welke wet welke voorziening valt. Op het gebied van vervoer valt heel veel te weten.