Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

Training Positieve Gezondheid

Open inschrijving
 499,00
1 lesdag
Divers
Training

Wil jij in je werk mensen beter in hun kracht leren zetten/houden en regie laten nemen over hun eigen proces? De training Positieve Gezondheid leert je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om jouw cliënt in de lead te zetten wanneer het gaat om zijn of haar hulpvraag en daar een invulling aan te geven. Je leert aan de hand van dit concept concrete communicatietechnieken waarbij veerkracht centraal staat.

Positieve gezondheid is de nieuwe, meer volledige kijk op gezondheid en wordt steeds meer toegepast in het Sociaal Domein. De bredere kijk op gezondheid, waarbij niet de professional maar de cliënt de waarde ervan bepaalt, sluit aan bij de gekantelde gedachte binnen de zorg en het Sociaal Domein. Een must voor elke medewerker in dit werkgebied om hiermee aan de slag te gaan.

De essentie van werken met positieve gezondheid is mensen in hun kracht zetten/houden en regie te laten nemen over hun eigen proces. Tijdens deze training krijg je handvatten voor deze (nieuwe) manier van denken en ervaar je de praktische toepassing ervan binnen het Sociaal Domein.

Je ervaart hoe je in korte tijd tot een diepgaand gesprek kunt komen, waarbij eigen regie en veerkracht centraal staan. Om goed met deze tools te leren werken, ga je tijdens deze dag dit ook op jezelf toepassen. Hiermee krijg je ook meer inzicht in jouw eigen vitaliteit en wat je zelf belangrijk vindt.

Deze training is voor iedereen in het Sociaal Domein die direct in contact staat met haar cliënt en sterke vaardigheden wil ontwikkelen om haar cliënt te helpen om zelfredzaamheid te verhogen op een positieve manier.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Om aan deze training deel te kunnen nemen is 1 jaar werkervaring in het Sociaal Domein vereist. Deze trainingsdag wordt op hbo-niveau gegeven.

Doel van de training

Na afloop van de training ben je als professional in het Sociaal Domein in staat om het gedachtegoed van Positieve Gezondheid in zetten in het gesprek met je cliënt, zodat je hem of haar kunt laten leiden in het bepalen van de hulpvraag en wat een volgende stap is om de mate van gezondheid beter te laten ervaren.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Tijdens deze interactieve training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het gedachtegoed van Positieve Gezondheid
  • Het spinnenwebmodel
  • Effectieve gesprekstechnieken

De studiebelasting voor deze training is één dag. De training start om 09.00 uur en duurt tot 16.00 uur. We gaan interactief aan de slag met ingebrachte casuïstiek en oefenen met instrumenten en tools.

De kosten voor de training zijn € 499,- (vrijgesteld van BTW). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen zijn inbegrepen.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 

STAP-budget

Vanwege recente wijzigingen in de regels van STAP, is het niet langer mogelijk om het STAP-budget te gebruiken voor het scholingsaanbod van Kenniscentrum Sociaal Domein. De overheid heeft besloten dat alleen nog OCW-erkende onderwijsinstellingen, zoals MBO- en HBO-opleidingen, in aanmerking komen na de STAP-ronde van 3 juli. Hierdoor vallen ongeveer 95% van de opleidingen en opleiders niet langer onder het STAP-budget, inclusief alle (branche-erkende) opleidingen van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 

Wil je toch de volgende stap zetten in jouw carrière? Geen zorgen, je kunt nog altijd starten met een vakinhoudelijke opleiding van Kenniscentrum Sociaal Domein!

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

 E-learning Het Juridisch Kader Jeugdzorg

Wat moet je allemaal weten van de Jeugdwet om als Jeugdconsulent aan de slag te gaan? Hoe kan je de wet juist toepassen in de praktijk en uitleggen aan de cliënt? In de e-learning ‘Het juridisch kader Jeugdzorg’ leer je alles wat je moet weten over het juridisch kader en de toepassing ervan.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Training Persoonlijk Leiderschap in een Onrustige Omgeving

Ben je op zoek naar balans of wil je gewoon wel eens weten waarom burn-out veel voorkomt? Volg dan de training 'Persoonlijk Leiderschap in een Onrustige Omgeving'.