Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Stabilisatie: Budgetbeheer en Duurzame Financiële Dienstverlening

Online
 69,00
3 uur
Schuldhulpverlening
E-learning

Het uitgangspunt is om een financiële situatie te stabiliseren; zonder stabilisatie geen effectieve schuldenoplossing en daarmee is stabilisatie één van de hoofdtaken van de schuldhulpverlener. Wil jij meer weten over het stabilisatieproces? Volg dan de e-learning ‘Stabilisatie: budgetbeheer en duurzame financiële dienstverlening’.

De schuldhulpverlener kan ertoe besluiten tijdelijk het financieel beheer van de cliënt over te nemen als de situatie daarom vraagt. Dan start zij de activiteit budgetbeheer op. Tijdens deze e-learning leer je meer over de verschillende vormen en activiteiten van budgetbeheer. Daarnaast wordt toegelicht hoe je een budgetplan opstelt, welke soorten uitgaven er zijn en wat duurzaam financiële dienstverlening is.

Leerdoelen

  • Je weet wat het doel van stabiliseren is;
  • Je weet welke aandachtspunten van belang zijn bij de activiteit ‘stabilisatie’;
  • Je kent verschillende stabilisatie instrumenten;
  • Je kent de verschillende vormen van budgetbeheer;
  • Je weet wat er in een overeenkomst budgetbeheer moet komen te staan;
  • Je weet hoe je een budgetplan moet opstellen;
  • Je weet wat een maandbegroting en jaarbegroting is;
  • Je weet wat wordt verstaan onder: uitgaven, vaste lasten, reserveringen en leefgeld;
  • Je weet wat het doel, de kenmerken, taken en aandachtspunten zijn van duurzame financiële dienstverlening.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) schuldhulpverleners als mensen die meer willen weten over stabilisatie, budgetbeheer en duurzame financiële dienstverlening.    

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Stabilisatie: budgetbeheer en duurzame financiële dienstverlening’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Het Primaire Processchema Schuldhulpverlening

Wil jij meer weten over het primaire processchema schuldhulpverlening? En hoe je het schema toepast in de praktijk? Volg dan de e-learning ‘Het primaire processchema schuldhulpverlening’.

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.