Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Maatregelen en boetes Participatiewet

 69,00
2 uur
Participatie
E-learning

In de e-learning ‘Maatregelen en boetes Participatiewet’ leer je meer over de twee soorten sancties. Wil je weten hoe je misbruik en oneigenlijk gebruik van de bijstand zoveel mogelijk kunt voorkomen? Volg dan de e-learning ‘Maatregelen en boetes Participatiewet’.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) Participatiecoaches en Werkconsulenten, als mensen die de basiskennis en uitvoering van de Participatiewet willen beheersen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Maatregelen en boetes Participatiewet’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een eindtoets. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Als Participatiecoach of Werkconsulent is het belangrijk dat je op de hoogte blijft over de uitvoering van de Participatiewet. Maatregelen en boetes zijn hierbij belangrijke onderwerpen. Het toepassen van de juiste wet- en regelgeving is hierbij van belang. De stappen die in deze e-learning worden behandeld helpen jou verder in jouw rol als Participatiecoach of Werkconsulent.

Leerdoelen:

 • Je leert wat een maatregel inhoudt en hoe je deze toepast;
 • Je leert wat de invloed is van de afstemmingsverordening;
 • Je leert wat de boete inhoudt en hoe je deze toepast;
 • Je leert wat de invloed is van opzet en grove schuld;
 • Je leert hoe de hoogte van een boete wordt bepaald.

Programma:

De e-learning ‘Maatregelen en boetes Participatiewet’ bestaat uit de volgende programma onderdelen:

 • Introductie
 • Zelftest
 • Leerdoelen
 • Maatregel
 • De verordening nader bekeken
 • Boete
 • Zelftest

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Basisopleiding Werkcoach

Weet jij verborgen kwaliteiten van inwoners in kaart te brengen, waarbij je rekening houdt met hun persoonlijke situatie? Kun jij langdurig werkzoekenden weer motiveren en ondersteunen in de weg naar een passende baan? Dan is de Basisopleiding Werkcoach iets voor jou!

Training Arbeidsrecht

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.