Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning De Rol van de Schuldeisers in het Schuldhulpverleningstraject

Online
 69,00
3 uur
Schuldhulpverlening
E-learning

Tijdens de e-learning ‘De rol van de schuldeisers in het schuldhulpverleningstraject’ wordt de communicatie met schuldeisers, het verhaalrecht, de betalingsovereenkomst, (wettelijk/niet-wettelijk)invorderingstraject en beslaglegging nader toegelicht. Met welke regels en wetten moet je rekening houden? Tijdens de module “De rol van de schuldeisers in het schuldhulpverleningstraject” leer je hier meer over.

In de e-learning ‘De rol van de schuldeisers in het schuldhulpverleningstraject’ leer je de rol van schuldeisers in het schuldhulpverleningstraject. Het is belangrijk om schuldeiser tijdig te informeren over de situatie waarin de cliënt zich bevindt, zodat de schuldeiser geen extra kosten maakt. Schuldeisers kun je eigenlijk zien als partners bij het oplossen van schulden en het voorkomen van financiële problemen van de cliënt. Voor de communicatie met schuldeisers is het belangrijk om zo transparant mogelijk informatie te geven over het schuldhulptraject.

Daarnaast leer je meer over de regels en bevoegdheden van verschillende instanties met betrekking tot beslaglegging, het verhaalsrecht en fraude.

Leerdoelen

  • Je weet op welke manier je moet communiceren met de schuldeisers, uitkeringsinstanties en flankerende hulpinstanties;
  • Je kent het 120-dagen model;
  • Je weet wat het verhaalsrecht is;
  • Je kent het wettelijk en niet wettelijk invorderingstraject;
  • Je kent de regels en bevoegdheden met betrekking tot beslaglegging;
  • Je kent de rol van de belastingdienst en het CJIB;
  • Je weet wat een wanbetalersregeling inhoudt;
  • Je kent de basisbeginselen van de fraudewet;
  • Je weet wat een verjaring van rechtsvorderingen inhoudt.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) schuldhulpverleners als mensen die meer willen weten over de rol van de schuldeisers in het schuldhulpverleningstraject.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘De rol van de schuldeisers in het schuldhulpverleningstraject’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.

Online Opleiding Schuldhulpverlening

Heb jij de wens mensen met financiële problemen te ondersteunen en weer perspectief te geven? Tijdens de online opleiding Schuldhulpverlening leer je over de verschillende facetten van schuldhulpverlening. Je maakt kennis met relevante wet- en regelgeving, gesprekstechnieken en -vaardigheden.

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!