Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

E-learning Belemmeringen van Schuldenaars Wegnemen

Online
 69,00
3 uur
Schuldhulpverlening
E-learning

In de e-learning ‘Belemmeringen van schuldenaars wegnemen’ ga je aan de slag met tegenslagen, tegenstrijdigheden en machtsongelijkheid. Het is zeker dat er in het schuldhulptraject tegenslagen en hobbels op het pad zullen zijn. Niet alleen voor de schuldenaar, maar ook voor de schuldhulpverlener. Wil jij meer weten over hoe jij als schuldhulpverlener belemmeringen van schuldenaars weg kan nemen? Volg dan de e-learning ‘Belemmeringen van schuldenaars wegnemen’.

De schuldhulpverlening in Nederland wordt gekenmerkt door tegenstrijdigheden en belangentegenstellingen in het hele schuldhulptraject. Onnodige vertragingen is het gevolg en het staat een effectieve oplossing van de schuldenproblematiek in de weg. In de e-learning ‘Belemmeringen van schuldenaars wegnemen’ leer je met welke tegenstrijdigheden en machtsverschillen jij als schuldhulpverlener rekening moet houden. En je leert hoe jij een steentje bij kan dragen aan het verbeteren van het schuldhulpverleningsproces.

Leerdoelen:

  • Je weet wat jouw rol als schuldhulpverlener is, wanneer de schuldenaar een tegenslag heeft;
  • Je weet welke tegenstrijdigheden er zijn in de schuldhulpverlening;
  • Je weet welke machtsverschillen er zijn in de schuldhulpverlening;
  • Je weet wat de drie stappen van de handreiking naar gemeentelijke schulddienstverlening/overheid inhouden;
  • Je weet wat er speelt (actualiteiten) binnen de schuldhulpverlening. 

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) schuldhulpverleners als mensen die meer willen weten over het wegnemen van belemmeringen van schuldenaars.  

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw). 

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Belemmeringen van schuldenaars wegnemen’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training de essentie van het vrij te laten bedrag (VTLB): een verdiepingsslag

Wil je weten wat de VtlB-calculator allemaal achter de schermen doet in de VtlB-berekening? Wil je schuldeisers precies kunnen vertellen hoe je aan de afloscapaciteit bent gekomen? Dan is de training de essentie van het vrij te laten bedrag precies wat je zoekt.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!