Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Actualiteiten Training Wmo

Op aanvraag
 499,00
1 lesdag
Wmo

Rechtbanken, maar ook de hoogste rechter, de Centrale Raad van Beroep, doen regelmatig uitspraken die relevant zijn voor al diegenen die de Wmo 2015 uitvoeren. Niet alleen vertellen ze iets over hoe de rechter naar gemeentelijke besluitvorming kijkt, maar regelmatig wordt er een uitspraak gedaan die direct invloed heeft op de uitvoeringspraktijk. In de Actualiteiten Training Wmo worden de meest belangrijke uitspraken van de laatste tijd op een rij gezet.

Tijdens de training gaan we in op de ingebrachte onderwerpen. Dit gaan we doen aan de hand van recente rechtspraak en eventuele wetswijzigingen. De docent zal verschillende uitspraken met de cursisten doornemen en de belangrijkste lering hieruit bespreken. Aan de hand van enkele stellingen gaan we met elkaar in discussie over de consequenties van de uitspraken. Er wordt stil gestaan bij actualiteiten en er wordt steeds de doorsteek gemaakt naar wat dit betekent voor de uitvoeringspraktijk en het gemeentelijk beleid.

Cursisten worden niet overvoerd met droge, juridische feitjes, maar krijgen praktische handvatten aangereikt voor hun dagelijks werk. Actualiteiten en rechterlijke uitspraken. Daarbij krijgen ze het gevoel dat de juridische bagage die ze nodig hebben, overzichtelijk en behapbaar is.

Na het volgen van het traject:

  • Is de consulent op de hoogte van de actuele stand van zaken over de Wmo -jurisprudentie;
  • Kan de consulent de jurisprudentie toepassen in zijn dagelijkse werk;
  • Is de consulent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de te verwachten wijzingen op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Omdat Jeugdwet en Wmo 2015 in elkaars verlengde liggen en een aantal cruciale zaken gelijk hebben, kan Kenniscentrum Sociaal Domein de training Actualiteiten aanbieden waarin de Wmo en Jeugdwet aan bod komen. Het is ook mogelijk om beide onderwerpen te splitsen.

De Actualiteiten training Wmo is bedoeld voor zowel Wmo consulenten als mensen die meer willen weten over de actuele uitspraken binnen de Wmo.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Voorwaarde voor deelname aan deze training is hbo-werk- en denkniveau. Daarnaast is het belangrijk dat je ervaring hebt als consulent.

Incompany

Wanneer je geïnteresseerd bent in de Actualiteiten Training Wmo, komt onze opleidingsadviseur graag bij jullie langs om de training door te nemen en op maat voor jullie gemeente samen te stellen.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Na het volgen van deze training ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie

Deze eendaagse basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie is voor iedereen die kennis wil maken met de applicatie Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie. Suite wordt gebruikt om taken te verdelen en informatie uit te wisselen tussen betrokken professionals.

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

E-learning Vervoersvoorzieningen

Deze e-learning gaat over verschillende soorten vervoer; een belangrijk werkgebied binnen de Wmo waarbij de eerste voorwaarde is dat je weet onder welke wet welke voorziening valt. Op het gebied van vervoer valt heel veel te weten.