Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Actualiteiten Training Wmo

Den Bosch
24 juni 2024
 499,00
1 lesdag
Wmo

Rechtbanken, maar ook de hoogste rechter, de Centrale Raad van Beroep, doen regelmatig uitspraken die relevant zijn voor al diegenen die de Wmo 2015 uitvoeren. Niet alleen vertellen ze iets over hoe de rechter naar gemeentelijke besluitvorming kijkt, maar regelmatig wordt er een uitspraak gedaan die direct invloed heeft op de uitvoeringspraktijk. In de Actualiteiten Training Wmo worden de meest belangrijke uitspraken van de laatste tijd op een rij gezet.

Tijdens de training gaan we in op de ingebrachte onderwerpen. Dit gaan we doen aan de hand van recente rechtspraak en eventuele wetswijzigingen. De docent zal verschillende uitspraken met de cursisten doornemen en de belangrijkste lering hieruit bespreken. Aan de hand van enkele stellingen gaan we met elkaar in discussie over de consequenties van de uitspraken. Er wordt stil gestaan bij actualiteiten en er wordt steeds de doorsteek gemaakt naar wat dit betekent voor de uitvoeringspraktijk en het gemeentelijk beleid.

Cursisten worden niet overvoerd met droge, juridische feitjes, maar krijgen praktische handvatten aangereikt voor hun dagelijks werk. Actualiteiten en rechterlijke uitspraken. Daarbij krijgen ze het gevoel dat de juridische bagage die ze nodig hebben, overzichtelijk en behapbaar is.

Na het volgen van het traject:

  • Is de consulent op de hoogte van de actuele stand van zaken over de Wmo -jurisprudentie;
  • Kan de consulent de jurisprudentie toepassen in zijn dagelijkse werk;
  • Is de consulent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de te verwachten wijzingen op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Omdat Jeugdwet en Wmo 2015 in elkaars verlengde liggen en een aantal cruciale zaken gelijk hebben, kan Kenniscentrum Sociaal Domein de training Actualiteiten aanbieden waarin de Wmo en Jeugdwet aan bod komen. Het is ook mogelijk om beide onderwerpen te splitsen.

De Actualiteiten training Wmo is bedoeld voor zowel Wmo consulenten als mensen die meer willen weten over de actuele uitspraken binnen de Wmo.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Voorwaarde voor deelname aan deze training is hbo-werk- en denkniveau. Daarnaast is het belangrijk dat je ervaring hebt als consulent.

Incompany

Wanneer je geïnteresseerd bent in de Actualiteiten Training Wmo, komt onze opleidingsadviseur graag bij jullie langs om de training door te nemen en op maat voor jullie gemeente samen te stellen.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Na het volgen van deze training ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Wat is een open inschrijving?

Bij een open inschrijving heb je de mogelijkheid om een optie te nemen voor deelname aan de opleiding of training waarin je geïnteresseerd bent, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.
Zodra er voldoende belangstelling is voor de desbetreffende opleiding of training, wordt deze ingepland.
Vervolgens is het aan jou om te beslissen of je daadwerkelijk wilt deelnemen op de geplande datum en locatie.

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.

Online Opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd

Ben je op zoek naar een baan waarin je administratief werk verricht en tegelijkertijd sociaal betrokken bent? Volg dan de online opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd.

Online Basisopleiding Wmo Consulent

Spreekt de combinatie van werken met mensen en een regisseursfunctie binnen het Sociaal Domein je aan? Volg dan de online basisopleiding Wmo consulent.