Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Webinar De Mens Achter De Vluchteling

 29,00
30 minuten
Divers
Webinar

Dit webinar is voor alle professionals die werken met vluchtelingen of geïnteresseerd zijn in de doelgroep. Het sluit bij jou aan als jij benieuwd bent naar aandachtspunten in de begeleiding op basis van de verschillende fases waarin een vluchteling zich kan bevinden. Het is een geschikt webinar voor jou als jij handreikingen wilt in het opzetten van interetnische netwerken rondom vluchtelingen. Je wilt je echt inschrijven als jij niet alleen van theorie houdt, maar ook van interactie, uitwisselen van ervaringen en aan de slag wilt gaan met casuïstiek.

“Niemand kiest ervoor vluchteling te zijn, maar wij hebben wel de keuze hoe wij hen helpen” – Filippo Grandi (Hoge commissaris voor vluchtelingen)

Onderwerpen die tijdens het webinar aan bod komen:

  • Algemene kennis over de grootste vluchtelingen stroming momenteel (Oekraine, Syrie, Noord-Afrika, Eritrea);
  • De basisbehoeften van vluchtelingen in de begin periode in Nederland wordt uitgelicht;
  • Een stukje over traumasensitiefwerken obv theorie Window of Tolerance;
  • De verschillende fases waarin vluchtelingen zich kunnen bevinden en hoe jij als professional hierbij kan aansluiten;
  • Inzetten van een interetnisch netwerk.

Na dit webinar:

  • Heeft de deelnemer kennis over de verschillende begeleidingsfases van vluchtelingen. Wat zijn de aandachtspunten en (basis)behoeften per fase;
  • Weet de deelnemer wat traumasensitiefwerken inhoud;
  • Weet de deelnemer wat een interetnisch netwerk is en de toegevoegde waarde daarvan.
  • Bezit de deelnemer over vaardigheden met betrekking tot cultuursensitief contact maken en het begeleiden van vluchtelingen;
  • Bezit de deelnemer over vaardigheden met betrekking tot het opzetten van een interetnisch netwerk.

Voor wie
Het Webinar is bedoeld voor alle professionals die werken met vluchtelingen of geïnteresseerd zijn in de doelgroep.

Opleidingsniveau
De e-learning is op hbo-niveau.

Praktische informatie
Het Webinar duurt 30 minuten. De kosten voor het Webinar zijn € 29,- (vrijgesteld van btw).

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Unieke online leeromgeving
Voor het Webinar ‘De mens achter de vluchteling’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van het Webinar toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

 29,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Wmo en Dementie

Als Wmo consulent krijg je te maken met ouderen en dementie. Volg onze training Wmo en dementie en leer je communicatietechnieken aan te passen.

Opleiding Management Sociaal Domein

Wil jij je verder ontwikkelen als leidinggevende of teamverantwoordelijke binnen het Sociaal Domein? Of ambieer je een leidinggevende rol en wil je hiervoor de juiste competenties ontwikkelen? Volg dan de Opleiding Management gericht op het Sociaal Domein. Door deze opleiding te volgen ontwikkel jij je tot een effectieve middle manager in het Sociaal Domein.

 E-learning Het Juridisch Kader Jeugdzorg

Wat moet je allemaal weten van de Jeugdwet om als Jeugdconsulent aan de slag te gaan? Hoe kan je de wet juist toepassen in de praktijk en uitleggen aan de cliënt? In de e-learning ‘Het juridisch kader Jeugdzorg’ leer je alles wat je moet weten over het juridisch kader en de toepassing ervan.