Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Ziektebeelden en Beperkingen

Utrecht (Start gegarandeerd)
4 juli 2024
 849,00
3 lesdagen
Wmo
Vakmodule

Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning is dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Ook mensen met ziektes of beperkingen. In de vakmodule ziektebeelden en beperkingen wordt ingezoomd op mensen met somatische of psychiatrische ziektebeelden. Dit vraagt om een zorgvuldige indicatiestelling voor het toekennen van Wmo-voorzieningen. 

De training bestaat uit twee e-learnings en één lesdag. Hierin leer je de basiskennis van somatische en psychiatrische ziektebeelden en beperkingen. 

Na het volgen van deze training:

  • Ken je de meest voorkomende somatische en psychiatrische ziektebeelden.
  • Weet je waar je meer informatie kunt vinden over somatische en psychiatrische ziektebeelden.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training wordt op hbo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Verkenning van de somatische aandoeningen en beperkingen.
  • Verkenning van psychiatrische stoornissen en beperkingen.

Let op: tijdens deze training stroom je in bij een bestaande opleidingsgroep van de klassikale basisopleiding Wmo consulent.

Studiebelasting

Deze vakmodule bestaat uit 2 e-learnings met een studiebelasting van 8 uur. Daarna volg je een klassikale lesdag van 09.00 tot 16.00 uur. De totale studiebelasting is dus 3 lesdagen.

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de training zijn € 849,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Unieke online leeromgeving

Voor deze training krijg je toegang tot een unieke online leeromgeving. In de leeromgeving vind je lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de leerstof regelmatig geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. 

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 849,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.

Online Basisopleiding Wmo Consulent

Spreekt de combinatie van werken met mensen en een regisseursfunctie binnen het Sociaal Domein je aan? Volg dan de online basisopleiding Wmo consulent.

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken.