Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Het Juridisch Kader Wmo

 499,00
1 lesdag
Wmo
Vakmodule

Wat moet je weten om de Wmo toe te kunnen passen in de praktijk? En op welke manier kan je de Wmo op een juiste manier uitleggen aan de inwoner? In de vakmodule ‘Het juridisch kader van de Wmo’ leer je alles wat je moet weten over het juridisch kader en de toepassing ervan. 

De samenhang tussen de Wmo en andere regelingen binnen het Sociaal Domein worden in deze training behandeld. Tot slot wordt de rechtsbescherming voor de burger in de praktijk besproken.

Na het volgen van de training ben je in staat een aanvraag te behandelen, heb je kennis van de opbouw van de Modelverordening en kan je deze in grote lijn uitleggen. Daarnaast begrijp je hoe de Awb van toepassing is op de Wmo en hoe dit tot uitdrukking komt in het proces. Ook worden de functies van de verschillende organen van de gemeente besproken.

Leerdoelen

  • Je begrijpt de opbouw van de modelverordening en kunt deze in grote lijnen uitleggen.
  • Je begrijpt hoe de Awb van toepassing is op de Wmo en hoe dit tot uitdrukking komt in het proces.
  • Je kent de rechtsbescherming die aan de Wmo is verbonden.
  • Je kent de functie van de organen van de gemeente: Gemeenteraad, college van B&W, ambtenarenapparaat.
  • Je kunt met de checklist als leidraad een aanvraag behandelen.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De training is een lesdag op hbo-niveau.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: tijdens deze training stroom je in bij een bestaande opleidingsgroep van de klassikale basisopleiding Wmo consulent. 

Op deze dag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Verkenning van begrippen en regelgeving
  • Samenhang tussen de Wmo en andere regelingen binnen het Sociaal Domein
  • De kanteling en toepassing daarvan
  • Rechtsbescherming voor de burger in de praktijk

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één dag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Daarnaast is het raadzaam enkele zelfstudie-uren in te plannen.

Unieke online leeromgeving

Voor deze training krijg je toegang tot een unieke online leeromgeving. In de leeromgeving vind je lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de leerstof regelmatig geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. 

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de training zijn €499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd

Ben je op zoek naar een baan waarin je administratief werk verricht en tegelijkertijd sociaal betrokken bent? Volg dan de online opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd.

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

Basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie

Deze eendaagse basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie is voor iedereen die kennis wil maken met de applicatie Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie. Suite wordt gebruikt om taken te verdelen en informatie uit te wisselen tussen betrokken professionals.