Onderzoeksstagiair(e) Online Trainingsplatform Sociaal Domein

Locatie: Meppel
Type: Stage
Duur: In overleg
Startdatum: In overleg

Kenniscentrum Sociaal Domein is op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde onderzoeksstagiair(e) die zich wil verdiepen in de implementatie en optimalisatie van ons online trainingsplatform voor professionals in het Sociaal Domein. Ben jij op zoek naar een stage waarin je echt het verschil kunt maken in de sociale sector? Dan is deze stage iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als onderzoeksstagiair(e) werk je aan een belangrijk project met als doel ons online trainingsplatform nog effectiever en aantrekkelijker te maken voor professionals en externe organisaties in het Sociaal Domein. Je zult je richten op de volgende thema’s:

 1. Implementatie bij externe bedrijven: Onderzoeken hoe ons platform momenteel wordt ingezet bij externe organisaties in het Sociaal Domein en waar mogelijke verbeterpunten liggen.
 2. Levendigheid van het platform: Ontwikkelen van strategieën om ervoor te zorgen dat professionals het platform actief blijven gebruiken en ervan blijven profiteren.
 3. Effectiviteit en klanttevredenheid: Meten hoe externe organisaties het platform ervaren en wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat zij ons platform als effectief beschouwen en klant blijven.
 4. Innovaties van het platform: In gesprek gaan met de klant om in kaart te brengen waar eventuele kansen liggen om het platform uit te breiden.
 5. Onderzoek doen in de markt: Uitzoeken wat andere platformaanbieders doen en wat wij hiervan kunnen leren voor ons eigen platform.

Wat bieden wij?

 • Een leerzame en uitdagende stage: Je krijgt de kans om een essentiële bijdrage te leveren aan de verbetering van ons platform.
 • Professionele begeleiding: Je wordt begeleid door ervaren professionals binnen onze organisatie.
 • Netwerkmogelijkheden: Je komt in contact met diverse organisaties en professionals in het Sociaal Domein.
 • Ruimte voor eigen initiatief: We moedigen je aan om met eigen ideeën en oplossingen te komen.

Wat vragen wij?

 • HBO/WO-student: Bij voorkeur in de richting van (Toegepaste) Psychologie, Pedagogiek, Onderwijskunde, of een gerelateerde studie.
 • Onderzoeksvaardigheden: Ervaring met kwalitatief en kwantitatief onderzoek is een pre.
 • Analytisch denkvermogen: Je bent in staat om kritisch te kijken naar processen en verbeterpunten te identificeren.
 • Proactieve houding: Je bent zelfstandig, neemt initiatief en kunt goed samenwerken.
 • Communicatief sterk: Je kunt je bevindingen duidelijk en gestructureerd overbrengen, zowel schriftelijk als mondeling.

Wie zijn wij?
Kenniscentrum Sociaal Domein fungeert als kennispartner, opleider en detacheerder binnen het Sociaal Domein. We dragen op een innovatieve wijze bij aan de ontwikkeling van professionals. Bij ons vind je een organisatie met korte lijnen, creativiteit, betrouwbaarheid en een sterke betrokkenheid bij zowel jouw persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Wil jij onderdeel worden van Kenniscentrum Sociaal Domein? Solliciteer dan direct via de onderstaande link! Voor meer informatie over deze functie of onze organisatie kun je contact met ons opnemen. Meer weten over onze visie en werkwijze? Kijk op onze website.