Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

Training Indicatiestelling Begeleiding

Meerdere locaties
Meerdere data
 499,00
1 lesdag
Wmo
Training

Wil jij meer weten over hoe je een indicatie kan stellen voor de begeleiding van kwetsbare mensen? Of wil jij je kennis bijspijkeren over dit onderwerp? Tijdens de training indicatiestelling begeleiding leer je meer over het stellen van een indicatie voor de begeleiding voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Hiervoor is het belangrijk dat er een goede inschatting wordt gemaakt van de persoonlijke situatie van de cliënt.

Tijdens deze training stroom je in bij de reguliere klas van de opleiding Wmo consulent 2.0. Op deze lesdag bespreken we welke doelgroep vraag heeft naar begeleiding en wat beschermd wonen inhoudt. Je leert de juiste vragen te stellen om de informatie te krijgen die nodig is voor het stellen van een indicatie. Je leert hiervoor gebruik te maken van de zelfredzaamheidsmatrix en een persoonlijk plan. Deze matrix en het persoonlijk plan helpen je tijdens het voeren van een Tijdens deze eendaagse training leer je de relevante wet- en regelgeving van de Wft en aanverwante wetten kennen die relevant zijn voor en toegespitst zijn op de schuldhulpverlening. Ook wordt de vraag beantwoord in hoeverre de schuldhulpverlening adviseert en bemiddelt omtrent financiële producten en tot waar de bevoegdheid van de Wft geldt in de uitoefening van financiële zorgverlening. Ook wordt vastgesteld op welke wijze de schuldhulpverlener moet voldoen aan de eisen van zorgvuldigheid, transparantie, integriteit en betrouwbaarheid zoals deze zijn opgelegd vanuit het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (Bgfo)keukentafelgesprek. 

Na het volgen van deze training: 

  • Ken je de zelfredzaamheidsmatrix;
  • Ken je het persoonlijk plan en weet je dit te hanteren tijdens het keukentafelgesprek;
  • Ken je in grote lijnen de doelgroep;
  • Kan je de benodigde informatie achterhalen die nodig is voor het stellen van een indicatie;
  • Ben je bekend met de inzet van pgb en Zorg in Natura;
  • Weet je wat Beschermd wonen is en wat de toegang hiertoe is.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De training is een lesdag op hbo-niveau.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: tijdens deze training stroom je in bij een bestaande opleidingsgroep van de opleiding Wmo consulent 2.0.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is de doelgroep?
  • Wat zijn de doelen van begeleiding?
  • De praktijk van het indiceren van begeleiding.
  • Werken met een persoonlijk plan.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één dag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Daarnaast is het raadzaam enkele zelfstudie-uren in te plannen.

Unieke online leeromgeving

Voor deze training krijg je toegang tot een unieke online leeromgeving. In de leeromgeving vind je lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de leerstof regelmatig geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. 

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Kenniscentrum Sociaal Domein hanteert altijd de richtlijnen van het RIVM. We verzoeken je om thuis te blijven met klachten. 

Digitale lessen

We bieden de mogelijkheid om lessen digitaal bij te wonen als dat nodig is. Tijdens de lessen heb je live contact met de docent. Heb je vragen over de invulling van onze digitale lessen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 085 401 83 62. 

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

E-learning Vervoersvoorzieningen

Deze e-learning gaat over verschillende soorten vervoer; een belangrijk werkgebied binnen de Wmo waarbij de eerste voorwaarde is dat je weet onder welke wet welke voorziening valt. Op het gebied van vervoer valt heel veel te weten.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.