Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Indicatiestelling Begeleiding

Meppel (Start gegarandeerd)
3 juni 2024
 499,00
1 lesdag
Wmo
Vakmodule

Wil jij meer weten over hoe je een indicatie kan stellen voor de begeleiding van kwetsbare mensen? Of wil jij je kennis bijspijkeren over dit onderwerp? Tijdens de vakmodule indicatiestelling begeleiding leer je meer over het stellen van een indicatie voor de begeleiding voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Hiervoor is het belangrijk dat er een goede inschatting wordt gemaakt van de persoonlijke situatie van de cliënt.

Tijdens deze training stroom je in bij de reguliere klas van de opleiding Wmo consulent 2.0. Op deze lesdag bespreken we welke doelgroep vraag heeft naar begeleiding en wat beschermd wonen inhoudt. Je leert de juiste vragen te stellen om de informatie te krijgen die nodig is voor het stellen van een indicatie. Je leert hiervoor gebruik te maken van de zelfredzaamheidsmatrix en een persoonlijk plan. Deze matrix en het persoonlijk plan helpen je tijdens het voeren van een gesprek en het opstellen van een indicatie. 

Na het volgen van deze training: 

  • Ken je de zelfredzaamheidsmatrix;
  • Ken je het persoonlijk plan en weet je dit te hanteren tijdens het keukentafelgesprek;
  • Ken je in grote lijnen de doelgroep;
  • Kan je de benodigde informatie achterhalen die nodig is voor het stellen van een indicatie;
  • Ben je bekend met de inzet van pgb en Zorg in Natura;
  • Weet je wat Beschermd wonen is en wat de toegang hiertoe is.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De training is een lesdag op hbo-niveau.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: tijdens deze training stroom je in bij een bestaande opleidingsgroep van de opleiding Wmo consulent 2.0.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is de doelgroep?
  • Wat zijn de doelen van begeleiding?
  • De praktijk van het indiceren van begeleiding.
  • Werken met een persoonlijk plan.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één dag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Daarnaast is het raadzaam enkele zelfstudie-uren in te plannen.

Unieke online leeromgeving

Voor deze training krijg je toegang tot een unieke online leeromgeving. In de leeromgeving vind je lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de leerstof regelmatig geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. 

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

STAP-budget

Vanwege recente wijzigingen in de regels van STAP, is het niet langer mogelijk om het STAP-budget te gebruiken voor het scholingsaanbod van Kenniscentrum Sociaal Domein. De overheid heeft besloten dat alleen nog OCW-erkende onderwijsinstellingen, zoals MBO- en HBO-opleidingen, in aanmerking komen na de STAP-ronde van 3 juli. Hierdoor vallen ongeveer 95% van de opleidingen en opleiders niet langer onder het STAP-budget, inclusief alle (branche-erkende) opleidingen van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Wil je toch de volgende stap zetten in jouw carrière? Geen zorgen, je kunt nog altijd starten met een vakinhoudelijke opleiding van Kenniscentrum Sociaal Domein!

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Masterclass Beschermd Wonen

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.

Training Wmo en Dementie

Als Wmo consulent krijg je te maken met ouderen en dementie. Volg onze training Wmo en dementie en leer je communicatietechnieken aan te passen.