Workshops Nationale Bijscholingsdag Schuldhulpverlening

Het programma van de Nationale Bijscholingsdag Schuldhulpverlening is nu bekend! In het workshopaanbod vind je veel verschillende interessante workshops. Door deel te nemen aan deze workshops kun jij jouw kennis op het gebied van de Schuldhulpverlening verdiepen of verbreden. De workshops gaan onder meer over de actuele ontwikkelingen rondom de Schuldhulpverlening, maar je kunt ook een verdiepings- of verbredingsslag aan te brengen in jouw kennis en kunde.

Je kunt zelf kiezen aan welke workshops je deel wilt nemen. Hieronder vind je het volledige workshopoverzicht.

Ronde 1

Motiverende gespreksvoering

Door: Remko van ‘t Klooster (docent Kenniscentrum Sociaal Domein)

Deze workshop gaat over de intrinsieke motivatie van personen/gezinnen met problematische schulden. Waarom wil hij hulp in het oplossen van zijn schulden?
Wat is de motivatie tijdens de intake en de motivatie gedurende het schuldhulp traject.
Is de zelfredzaamheid wel groot genoeg en vragen wij als schuldhulpverleners niet te veel?

Ronde 2

ZZP en Schuldhulpverlening

Door Remko van ‘t Klooster (docent Kenniscentrum Sociaal Domein)

Het aantal ZZP’ers neemt toe. In 2021 waren er 1,1 mio ZZP’ers. Eind 2022 zijn dit 1,6 mio. 1 op de 5 banen in Nederland is nu een zelfstandigen baan.
Veel ZZP’ers zijn voor de Corona pandemie begonnen en hebben het tijdens de Corona zwaar gehad.
Er zijn veel schulden ontstaan. Niet alleen van commerciële organisaties als verhuurders, leveranciers en NUTS bedrijven, maar ook van de landelijke-, regionale- en lokale overheden. Hoe ga je om met deze doelgroep?

Ronde 3

Pragmatisch omgaan met de wet vereenvoudigde beslagvrije voet: masterclass schuldregeling opzetten

Door: Emile den Os (docent En verder)

Voor velen is de VtlB calculator een instrument dat trouw wordt ingevuld, maar weten we ook waarom zaken wel of niet moeten worden ingevuld? Begrip wat de calculator achter de schermen precies doet vergroot niet alleen het juist invullen ervan, maar vergemakkelijkt ook de uitleg naar schuldeisers én schuldenaar hoe je tot de schuldregeling bent gekomen. In deze workshop neem ik je mee in het vergroten van het begrip achter de calculator en de complexiteit van het VtlB door je handmatig (dus zonder VtlB calculator) een volledige schuldregeling op te laten stellen.

Aanmelden Nationale Bijscholingsdag Schuldhulpverlening

Ook deelnemen aan deze interessante workshops? Meld je dan vandaag nog aan voor de Nationale Bijscholingsdag Schuldhulpverlening!

Inschrijven

Wil jij ook deelnemen aan deze interessante workshops en binnen één dag weer helemaal op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen rondom de Schuldhulpverlening? Meld je dan vandaag nog aan!