Workshop ‘Verwarring over schending van de inlichtingen- en medewerkingsplicht’

Door Sandra Penterman

Op 12 juli 2022 oordeelde de CRvB dat het niet inleveren van bankafschriften schending van de medewerkingsplicht is en géén schending van de inlichtingenplicht. Wat betekent dit voor de praktijk?  

Bij deze workshop wordt ingegaan op de gerechtelijke uitspraak, de achtergrond en de gevolgen van deze koerswijziging voor de uitvoering van de Participatiewet. Deze informatie helpt je bij het nemen van een goed besluit in de toch al lastige situaties waarbij de klant de inlichtingen- en medewerkingsplicht heeft geschonden. 

Onderwerpen die aan bod komen:

  • De inlichtingen- en medewerkingsplicht uit artikel 17 Participatiewet;
  • Onjuiste gegevens en onvoldoende medewerking uit artikel 54 Participatiewet;
  • Terugvordering uit artikel 58 Participatiewet.

“Na het volgen van deze workshop weet je dat ‘het intrekken van bijstand met terugwerkende kracht mét terugvordering’ door het niet verstrekken van bewijsstukken (voorlopig?) van de baan is.”

Kennisniveau training: Basisniveau ten aan zien van het onderwerp.

Na deze workshop:

  • Ben je tot in detail op de hoogte van de uitspraak van de CRvB;
  • Weet je welke gevolgen deze koerswijziging heeft voor de praktische uitvoering van de Participatiewet; bijvoorbeeld datum van intrekking bijstand en de gevolgen voor de reeds verstrekte bijstand.

Deelnemen aan deze workshop?

Je kunt je nog aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag Participatie! Je kunt je inschrijven via de onderstaande link. Wanneer alle workshops bekend zijn, kun je direct de workshops van jouw voorkeur selecteren. Benieuwd naar alle andere workshops? Bekijk dan hier het actuele overzicht van alle workshops. We maken regelmatig nieuwe workshops bekend, dus houd het overzicht goed in de gaten!