Workshop ‘Technologische innovaties voor in de Wmo’

Door Cynthia Meevis (docent Kenniscentrum Sociaal Domein)

Loop je als Wmo consulent soms vast in alle ontwikkelingen die er zijn rondom hulpmiddelen, technologie en innovatie en zie je door de bomen het bos niet meer? Tijdens deze workshop krijg je inzicht hoe je deze ontwikkelingen effectief in kunt zetten als tools voor je cliënt.

Zorghulpmiddelen, zoals een rolstoel of een scootmobiel zijn niet meer weg te denken uit het huidige zorgbeeld. Maar de maatschappij verandert. We leven in continu veranderende maatschappij, we zitten in een 24uurs economie en de technologisering zet exponentieel door. Ook in de zorg en het Sociaal Domein is dit voelbaar. Maar wat betekent dit nu concreet voor jou als Wmo consulent?

Tijdens deze interactieve workshop krijg je te horen welke laatste ontwikkelingen er zijn op het gebied van zorghulpmiddelen en technologie, en geven we je een blik in de toekomst waar je vandaag al profijt van kan hebben!

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Technologie en innovatie;
  • Mindset;
  • Zorghulpmiddelen.

“Een interactieve workshop waarbij je positief geprikkeld wordt om breder te kijken op het gebied van inzetbare innovatieve hulpmiddelen en technologie!”

Kennisniveau workshop: Basistraining ten aanzien van het onderwerp.

Na deze workshop:

  • Heb je een inkijk gekregen in de toekomst van zorg en hulpmiddelen;
  • Weet je waarom technologie een onmisbaar item is om jouw client langer vitaal thuis te laten wonen;
  • Krijg je praktische tips om jouw cliënt in te laten zien hoe helpend innovaties kunnen zijn om kwaliteit van leven te vergroten.

Deelnemen aan deze workshop?

Je kunt je nog aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag! Je kunt je inschrijven via de link hieronder waar je direct de workshops van je voorkeur kunt selecteren.