Workshop Slimmer en efficiënter werken in het Sociaal Domein

Door Elizabeth Rot

In het Sociaal Domein is de werkdruk erg hoog. Het maakt niet uit of je werkt binnen de Wmo, Participatie, Jeugd of Inkomen. Veel gemeentes ervaren achterstanden in het werk bij hun medewerkers, hoge werkdruk, hoge werkvoorraden en termijnen die worden overschreden. In het werk laten we ons dan ook vaak leiden door deze werkdruk, waarbij we de klant wel eens uit het oog verliezen. Elizabeth Roth, processpecialist en LEAN-deskundige binnen het Sociaal Domein, geeft in deze workshop praktische tips en trucs om je werk en processen te verbeteren voor je klant en je team. Hoe kun je ‘lean’ werken vorm geven en daardoor jezelf de ruimte geven om te focussen op datgene waar het echt om draait in het sociaal domein: de klant en goed werk leveren.

Na deze workshop:

  • Ben je in staat om in je eigen werk verbeteringen door te voeren die je echt gaan helpen
  • Kun je samen met je team aan de slag om met elkaar aandacht te hebben voor het continu verbeteren van het werk voor onze inwoners

Deelnemen aan deze workshop?

Je kunt je nog aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag! Je kunt je inschrijven via de link hieronder waar je direct de workshops van je voorkeur kunt selecteren. Benieuwd naar alle andere workshops? Bekijk dan hier het overzicht van alle workshops.