Workshop ‘Een Psychosociale Hulphond vanuit de Wmo’

Door Sharon Jongsma

Deze workshop gaat over het indiceren van een psychosociale hulphond vanuit de Wmo. Het aantal meldingen voor een psychosociale hulphond is de laatste tijd fors toegenomen. Er is nog veel onduidelijkheid over het indiceren van de (opleiding van) psychosociale hulphonden en gemeenten gaan hier op verschillende manieren mee om.

Het onderzoek uitgevoerd door de Wmo consulent is complex en over de uitkomsten van het onderzoek zijn de meningen uiteenlopend. Het is belangrijk om in het onderzoek de hulpvraag van meerdere kanten te belichten. Deze workshop is interessant voor ieder die meer over (het indiceren van) de psychosociale hulphond wil weten.

Na deze workshop:

  • Heb je waardevolle informatie over de psychosociale hulphond;
  • Ben je bekend met de voorwaarden om de( opleiding van) psychosociale hulphond vanuit de Wmo als maatwerkvoorziening te indiceren.

Deelnemen aan deze workshop?

Je kunt je nog aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag! Je kunt je inschrijven via de link hieronder waar je direct de workshops van je voorkeur kunt selecteren. Benieuwd naar alle andere workshops? Bekijk dan hier het overzicht van alle workshops.