Workshop: Overtuiging Bepaalt Gedrag

Door Karina Mensen

In de spreekkamer merk je dat de klant niet gemotiveerd is om aan het werk te gaan, en je merkt dat de klant een andere opvatting over werken heeft dan jij. Hoe vindt je toch de aansluiting en weet je de klant te motiveren?
Wil je extra handvatten om goed te kunnen aansluiten bij de klant, beter contact te hebben met de klant en het (verander) proces zo goed mogelijk te kunnen begeleiden? Dan is deze workshop voor jou!
Uit NLP (Neuro linguïstisch programmeren) leren we hoe gedrag mede wordt bepaald door de achterliggende overtuiging. We leren hieruit ook dat een gedragsverandering mogelijk wordt gemaakt door een overtuiging die deze verandering ondersteunt en dat een (belemmerende) overtuiging de verandering juist in de weg kan staan.
Als consulent werk je met klanten die door een situatie of een beperking, in een veranderproces zitten. Hoe dit proces verloopt wordt mede bepaald door de achterliggende overtuiging. Daarbij speelt ook jouw eigen overtuiging een rol in het contact met de klant. Ben jij je bewust van deze overtuigingen en hoe deze het contact en het proces beïnvloeden?

In deze workshop gaan we in op de theorie wat een overtuiging is, wat is de structuur van een overtuiging en hoe is de overtuiging van invloed is op gedrag en andersom. We maken hierbij gebruik van NLP uitgangspunten en technieken. Aan de hand van concrete oefeningen gaan we oefenen met het herkennen en ontleden van overtuigingen, onderzoeken we hoe deze het gedrag beïnvloeden en oefenen we met het losweken van een beperkende overtuiging.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Wat is een overtuiging;
  • Wat is de relatie tussen overtuiging en gedrag;
  • Leer de structuur van een overtuiging herkennen;
  • Hoe herken ik helpende en beperkende overtuigingen, bij mijzelf en bij de ander;
  • Het losweken van beperkende overtuigingen door middel van taal.

  “Een ware ontdekking, ik had niet in de gaten dat mijn overtuigingen zo aanwezig zijn in mijn handelen.”

  Kennisniveau training: basistraining ten aanzien van het onderwerp

  Na deze workshop:

  • Herken je de structuur van een overtuiging en ben je in staat om de achterliggende overtuiging bij jezelf en de ander te herkennen. Hierdoor kun je nog beter aansluiten bij de ander om vandaar uit het proces zo goed mogelijk te kunnen leiden.

  Deelnemen aan deze workshop?

  Je kunt je nog aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag! Je kunt je inschrijven via de link hieronder waar je direct de workshops van je voorkeur kunt selecteren.