Workshop Oordeelloos communiceren (met behulp van het geldspel)

Door Joost Lutke

Bij veel mensen veroorzaakt een ongezonde financiële situatie in andere leefgebieden direct een kettingreactie. Hierbij kun je denken aan een stressvolle financiële situatie, waardoor ook een slechte psychische gezondheid kan ontstaan. Mensen die veel stress ervaren maken meer ondoordachte keuzes. Daarnaast kun je ook denken aan het feit dat langdurig blootstellen aan financiële stress een (herstelbare) vermindering van de hersencapaciteit als gevolg kan hebben. Een vermindering van de hersencapaciteit heeft invloed op het plannen, onthouden en organiseren.

Met behulp van speelkaarten maakt het Geldspel persoonlijke geldstromen visueel zichtbaar, en daardoor eenvoudig bespreekbaar. Eenmaal in gesprek is het essentieel Oordeelloos te communiceren. Het zelfinzicht draagt vervolgens bij in het toewerken naar een gezonde financiële huishouding.

Na deze workshop:

  • Na het volgen van de workshop zijn deelnemers (meer) bewust van de gevolgen van stress en een ongezonde financiële huishouding op andere leefgebieden.
  • Daarnaast verkrijgen de deelnemers handreikingen hoe toe te kunnen werken aan stressvermindering en een gezonde financiële huishouding. Het Geldspel helpt daardoor bij aan het verminderen van de (financiële) stress en kan in die hoedanigheid een rol vervullen in het doorbreken van kettingreacties in de verschillende leefgebieden

Deelnemen aan deze workshop?

Je kunt je nog aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag! Je kunt je inschrijven via de link hieronder waar je direct de workshops van je voorkeur kunt selecteren. Benieuwd naar alle andere workshops? Bekijk dan hier het overzicht van alle workshops.