Workshop ‘Mobility Mentoring’
Door Robin Kaas (docent Kenniscentrum Sociaal Domein)
Mobility Mentoring ondersteunt mensen om hun financiële en sociale problemen aan te pakken, met als doel een economisch zelfredzaam leven. De hulp- en dienstverlening richt zich op meerdere sociale problemen, die in samenhang met elkaar worden aangepakt.
Doel is meer gebruik maken van wat de hersenwetenschap ons leert en onze dienstverlening daarop aanpassen. Zorgen dat je met je proces en je communicatie en begeleiding aansluit bij de mogelijkheden en onmogelijkheden van je klant.
Onderwerpen die aan bod komen:
- Schaarste en de cognitieve gevolgen;
- Gedrag en gedragsverandering;
- De brug naar zelfredzaamheid;
- Coping strategieën om met stress om te gaan;
- De link naar Motivational Interviewing.
Meerwaarde is het verkrijgen van inzicht dat het aan de voorkant, bij het eerste contact met cliënten, goed onderzoeken van de mentale gesteldheid van cliënt, zal leiden tot een betere relatie met cliënt waarbij het oplossen van het probleem bij de cliënt zal veranderen van doel naar middel, een middel om doelen te bereiken die de hulpverlener met bewuste gesprekstechniek weet te bevragen.
De bewustwording van wat er met cliënt gebeurt in geval van toxische stress is essentieel in het laten slagen van een traject met cliënt.
Kennisniveau workshop: Basistraining ten aanzien van het onderwerp.
Na deze workshop:
- Verkrijg je een eerste inzicht in wat toxische stress en schaarste doet met de capaciteiten van mensen en hoe kunnen we binnen het Sociaal Domein daar onze aanvliegroute en gesprekstechniek op aanpassen zodat we de efficiëntie van de hulpverlening verhogen en doorlooptijden verkorten.
Deelnemen aan deze workshop?
Je kunt je nog aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag Schuldhulpverlening! Je kunt je inschrijven via de onderstaande link. Nu alle workshops bekend zijn, kun je direct de workshops van jouw voorkeur selecteren. Benieuwd naar alle andere workshops? Bekijk dan hier het actuele overzicht van alle workshops.