Workshop Focus op eigen kracht, vanuit positieve gezondheid

Door Marijn Pietersen en Cynthia Meevis (de Leeftstijl Academie)

Samen met een cliënt of burger kijken naar krachten en wensen, dat is wat de methode Positieve gezondheid doet. Belemmeringen zijn bespreekbaar, maar staan niet centraal. Op basis van de huidige situatie ligt de focus voornamelijk op de wensen en eigen kracht van de burger of cliënt. De burger is leidend in het gesprek én in de oplossing.

In deze workshop ga je kennismaken met het Positieve gezondheid model en leer je hoe je dit kunt toepassen. Je leert verschillende gesprekstechnieken en vraagstellingen die jij als consulent of hulpverlener is kunt zetten om het gesprek met de burger of cliënt te voeren volgens de filosofie van de Positieve gezondheid.

Na deze workshop:

  • Heb je de basiskennis over de inhoud en achtergronden van positieve gezondheid
  • Heb je geleerd hoe je in gesprek met de cliënt de focus kan leggen op de wensen en mogelijkheden die bij de cliënt al aanwezig zijn
  • Kun je daarmee de focus in het contact verleggen van oplossingsgericht naar wensgericht. Dat is waar eigen kracht zijn oorsprong vindt

Deelnemen aan deze workshop?

Je kunt je nog aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag! Je kunt je inschrijven via de link hieronder waar je direct de workshops van je voorkeur kunt selecteren. Benieuwd naar alle andere workshops? Bekijk dan hier het overzicht van alle workshops.