Workshop ‘De plaats van de Wmo in het zorgstelsel’

Door Marlies Groot Nibbelink (Zorgwegwijs)

De afbakening tussen Wmo 2015 , Jeugdwet, Wlz en Zvw leidt vaak tot onduidelijkheden. De 4 Zorgwetten kennen elk hun eigen regelgeving en bedoeling. Wanneer is welke wet aan zet? Valt hulp of een voorziening onder de Wmo, de Wlz of de Zvw? En wat is het moment om een burger door te verwijzen naar de Wlz?

Of je nu bij een wijkteam werkt, de frontoffice van de Wmo of je bent Wmo-consulent; het is belangrijk en handig om kennis te hebben van deze wetten om mensen met de juiste kennis en op de juiste manier te informeren en eventueel door te verwijzen.


Onderwerpen die aan bod komen:

  • Praktische uitleg van elk van de 4 zorgwetten aan de hand van voorbeelden;
  • Doorverwijzen van Wmo naar Wlz; hoe en waarom doe je dat?;
  • De voor- en nadelen van een Wlz-indicatie.;
  • Hulpmiddelen vanuit Wmo, Zvw en Wlz
    casuïstieken, jurisprudentie en een kwis!

“Een heldere en praktische workshop waarbij ingewikkelde (zorg)wetgeving helder uitgelegd wordt”

Kennisniveau training: Basistraining ten aanzien van het onderwerp.

Na deze workshop:

  • Na deze workshop ben je op de hoogte van de regelgeving van de 4 zorgwetten en kun je je burgers beter informeren en doorverwijzen.

Deelnemen aan deze workshop?

Je kunt je nog aanmelden voor de Nationale Bijscholingsdag Sociaal Domein! Je kunt je inschrijven via de onderstaande link. Wanneer alle workshops bekend zijn, kun je direct de workshops van jouw voorkeur selecteren. Benieuwd naar alle andere workshops? Bekijk dan hier het actuele overzicht van alle workshops. We maken regelmatig nieuwe workshops bekend, dus houd het overzicht goed in de gaten!